SMB2 Transfer Speed

Discussion in 'macOS' started by nope7308, Feb 14, 2014.

  1. nope7308 macrumors 65816

    nope7308

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Location:
    Ontario, Canada
    #1
    I have an SMB2 connection between my desktop PC and rMBP, but the transfer speed differs depending on which machine initiates the transfer.

    For example, I have 1.7GB file on the rMBP that I want to transfer to the PC. If I initiate the file transfer from the rMBP, it takes about 10-12 minutes to complete. If I initiate the same file transfer from the PC, it only takes 1-2 minutes.

    Since I'm transferring the same file, over the same network, using the same parameters, why does it take longer if I initiate the transfer from the rMBP? This just makes no sense to me. Any help would be appreciated.
     
  2. satcomer macrumors 603

    satcomer

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Location:
    The Finger Lakes Region
    #2
    This is because SMB2 was updated SMB but your network NAS is still using SMB 1 - the original.

    So what version of OS X Mavericks are you suing? What version of Windows is running? Plus what string are you connecting to the NAS?
     
  3. nope7308 thread starter macrumors 65816

    nope7308

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Location:
    Ontario, Canada
    #3
    I'm running Mavericks 10.9.1, Windows 8.1 Pro, and my router is the latest airport extreme.

    How do I configure the connection for maximum speed?
     
  4. satcomer macrumors 603

    satcomer

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Location:
    The Finger Lakes Region
    #4
  5. nope7308 thread starter macrumors 65816

    nope7308

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Location:
    Ontario, Canada
    #5
    I'm not running an NAS setup; I'm just trying to share files between the two computers.

    I already have the sharing permssions enabled in the Windows, and the connection does work. It's just a very slow connection (3mb/s, usually), but it works faster when I'm using the PC.
     
  6. satcomer macrumors 603

    satcomer

    Joined:
    Feb 19, 2008
    Location:
    The Finger Lakes Region
    #6
    So how did you connect physically to the PC,Vise-Versa, direct connect, USB, Ethernet through a switch?
     

Share This Page