Snow Leopard cannot locate WD time machine network backup drive

Discussion in 'macOS' started by mbp-abby, Apr 20, 2010.

  1. mbp-abby macrumors newbie

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    Leeds, UK
    #1
    So I have a 15" MBP running Snow Leopard and have recently installed a Western Digital MyBook 1TB World Edition on the network to serve as my Time Machine backup drive. Most of the time, it works flawlessly and OSX / Time Machine does its thing and backs up.

    Every once in a while, Time Machine says backup has been delayed because it cannot locate the network drive. This when I can easily access the network drive from other machines on the network, and also from my MBP in Finder. It's just Time Machine that somehow fails to find that drive.

    When I enter Time Machine preferences and look for the drive, it brings it up immediately and asks me for the username and pwd and viola ... it's up and running again.

    This is now starting to irritate me a little. Any help would be greatly appreciated.

    Cheers.
     
  2. spinnerlys Guest

    spinnerlys

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Location:
    forlod bygningen
    #2
    What router and how is the TM HDD connected to?
     
  3. mbp-abby thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    Leeds, UK
    #3
    Sagem router from Sky Broadband (I think its the Sagem F@ST 2504) ... TM HDD connected via LAN cable directly to router.
     
  4. mbp-abby thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    Leeds, UK
    #4
    Any ideas anyone, please?
     

Share This Page