Snow Leopard install probs (blue screen)

Discussion in 'macOS' started by jbanger, Aug 29, 2009.

  1. jbanger macrumors 6502

    Joined:
    May 31, 2009
    Location:
    ADL
    #1
    hi

    getting really annoyed here, installed snow leopard on 24" iMac 2.66 GHz Intel Core 2 Duo and all seems to go ok until it restarts

    it just hangs on the blue screen for hours and hours, even a power off/on results in the same problem

    i can boot into safe mode no probs, but always end up on hanging blue screen when i reboot (safe mode ok)

    deleted all login items etc, but still no go

    not running any haxies either

    any ideas??

    tia!
     
  2. HLdan macrumors 603

    HLdan

    Joined:
    Aug 22, 2007
    #2
    Firstly, I know you're exaggerating about the blue screen hanging for hours and hours. I'm sure you didn't just let it stay like that for so long.

    Many people that are having good experiences are ones that are doing a complete erase of the previous OS, reformat and install SL. It may best you to do this.
     
  3. jbanger thread starter macrumors 6502

    Joined:
    May 31, 2009
    Location:
    ADL
    #3
    i actually left it for about 12 hours?
     
  4. SAG3194 macrumors 6502

    SAG3194

    Joined:
    Jan 4, 2009
    #4
  5. jbanger thread starter macrumors 6502

    Joined:
    May 31, 2009
    Location:
    ADL
    #5
    ^ thanks but no application enhancers installed

    loks like i might need to do an erase & install (lucky for timecapsule)
     
  6. HLdan macrumors 603

    HLdan

    Joined:
    Aug 22, 2007
    #6
    Okay, if you are going to go that route (as I suggested) then do the full erase and install first. Don't restore from a Time Machine backup during the install. Wait till you get to the desktop and verify everything is working then go back and do the Time Machine backup.
     
  7. aine macrumors newbie

    Joined:
    Jan 24, 2007
    #7
    I got the blue screen on the first reboot also. But somehow, clicking around with the MBP touchpad got me a little sliver of the "login" window (where it shows the two logins for this machine).

    I managed to click on my login, and a little more of the screen was revealed for entering my password (the rest remaining blue). Eventually the whole screen came back to life. Lucky me.
     
  8. max1591 macrumors newbie

    Joined:
    Oct 29, 2009
    #8
    I got the exact same thing on my MacBook, and ever since the initial instal this problem has kept reoccurring. about 1 in 3 times i open my mac book after logging out and closing it from a previous session, it will stay on that blue screen rather than showing the login page. to fix this, and login, i've found i have to close and reopen my macbook, after which the blue screen is still there but this time my curser is visible and movable. i then have to estimate where the login button would be under the washed blue screen and click. if i get it right, the login window will appear, with the blue wash still around it. Once i've logged in it is totally fine; the entire screen loads and it runs without a problem until i close my macbook again.

    Does anyone know why this happens? its starting to get pretty annoying!
     

Share This Page