Snow Leopard monitor rotation issues

Discussion in 'macOS' started by noloco, Jun 29, 2009.

  1. noloco macrumors newbie

    Joined:
    Jun 29, 2009
    #1
    Hey All,

    Not sure if anyone else has seen this issue yet, but I cannot seem to solve it. First a bit about my setup.

    MacPro 2x dual-core 2.66ghz
    2x NVidia 7300 GT
    3x 22" monitors on ergotron (90 degree rotation)

    The problem that I have its that 2 of the monitors rotate fine, but one rotates and only shows black screen, but the mouse is visible. No windows, desktop, etc will show up. after the 20 seconds you have to select 'confirm' to the rotation, is cancels and rotates back to normal (0 degrees) rotation.

    It appears to me that this is effecting the first port in each card, port closest to the side edge of the mac pro.

    Needless to say, if I cannot work this out, I cannot use 10.6 at all...

    I should also note, all 3 monitors are exactly the same, however 2 of the monitors have resolution settings choices of:

    1000x1600
    1050x1680 **the one I use**
    1200x1600

    Where as the non-working monitor has:

    960x1260
    1024x768
    1050x1680 **

    Is there a way I can change the settings via command line to see if that will fix it? Or a preferences file? Any other sugestions? I have tried moving the different monitors to different ports...


    I have updated to the very latest build of SL.

    Thanks much.
     
  2. Sky Blue Guest

    Sky Blue

    Joined:
    Jan 8, 2005
    #2
    How about waiting till it's out instead of using a developers build?

    Have you submitted the bug to Apple?
     
  3. noloco thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 29, 2009
    #3
    Yes, I have submitted to Apple, but was hoping for a fix before the official release. I have somewhere that I need to make sure works on SL, thats why I am testing the developers version.

    Thanks.


     

Share This Page