So close to Power Mac reassembly- help with power button?

Discussion in 'PowerPC Macs' started by Lux1, May 17, 2012.

  1. Lux1 macrumors newbie

    Joined:
    Nov 18, 2008
    #1
    My project for the past few months has been buying cheap powermac g5 components whenever they happened to pop up- I have everything in place now but just need help getting the power button to work.

    The attached image shows my issue: I have a slot on the logic board I believe is supposed to plug into the power button assembly (both circled). I have a little cable that is the right length and fits into the end on the logic board but don't see how exactly it is meant to connect to the power assembly.

    Could someone help me out? Hopefully I don't need another power assembly?

    Also: in the mean time, can I bridge any of the contacts on the motherboard to entice this thing to start without the power button?
     

    Attached Files:

    • this.png
      this.png
      File size:
      501.7 KB
      Views:
      93
  2. Intell macrumors P6

    Intell

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    Inside
    #2
    Is it possible that you got the wrong cable or front board for that machine or logicboard?
     
  3. 666sheep, May 18, 2012
    Last edited: May 18, 2012

    666sheep macrumors 68040

    666sheep

    Joined:
    Dec 7, 2009
    Location:
    Poland
    #3
    Nope. OP's panel just lacks socket. Someone had to broke it off earlier.
    It should look like this:

    [​IMG]
     
  4. 92jlee macrumors 6502

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Location:
    Cardiff, Wales, UK
    #4
    I believe I have one lying around... If you don't have any luck then PM me.
     
  5. Zeke D macrumors 6502a

    Zeke D

    Joined:
    Nov 18, 2011
    Location:
    Arizona
    #6
    You are still doing better than me! I still have two G5 towers with everything except working logic boards. It looks as if you have an offer for the front panel, take it and get that thing up and running!
     

Share This Page