So how much RAM?

Discussion in 'iPod touch' started by ZuneMan?, Sep 13, 2012.

  1. ZuneMan? macrumors regular

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Location:
    Apple Store
  2. cobbyco macrumors 6502a

    cobbyco

    Joined:
    Aug 6, 2012
    Location:
    UK
    #2
    It won't have less than 512mb, and it probably won't have more. Apple may surprise us and put in 768mb or 1GB, but we'll just have to wait until the iPod is released to know for sure.
     
  3. jbimler macrumors regular

    Joined:
    Mar 4, 2012
    #3
    You would think 1GB. The 4G Touch barely runs with 256. Now increase the screen size and expect this to run for two years it needs 1GB.
     
  4. Stetrain macrumors 68040

    Joined:
    Feb 6, 2009
    #4
    The other devices with an A5 chip (original iPad 2, the iPhone 4S, and tweaked $399 iPad 2) all have 512mb.
     
  5. MrKennedy macrumors member

    Joined:
    Aug 8, 2011
    #5
    Would be ecstatic if it had 1GB of ram! Fingers crossed
     
  6. tann macrumors 68000

    Joined:
    Apr 15, 2010
    Location:
    Nottingham, England
    #6
    I would hope 1gb, but apple will probably put 512.
     
  7. TacticalDesire macrumors 68020

    TacticalDesire

    Joined:
    Mar 19, 2012
    Location:
    Michigan
  8. MicroByte macrumors 6502

    Joined:
    Jul 10, 2008
    #8
    I'd gamble on 512 as well. For the price (Apple) price point, I would expect them to somewhat skimp on RAM to cut costs and have average performance.
     
  9. shoes222 macrumors member

    Joined:
    Sep 4, 2012
    #9
    All signs point to 512 MB. They already have the A5 optimized for that amount of RAM. It's easier on the manufacturing process as well to leave it at 512 MB. So that's what it'll be. No more, no less.
     
  10. tonyr6 macrumors 6502a

    tonyr6

    Joined:
    Oct 13, 2011
    Location:
    Brooklyn NY
    #10
    If it does not have 512 mb or more ram I will get a iPhone 5 with Sprint or a iPad mini. The current touch sucks in performance not the chip the A4 is a good processor but the sucky low amount of ram.
     
  11. WLS macrumors 65816

    Joined:
    Jul 10, 2008
    #11
    I agree. There is no reason to put 1Gig ram in it like the iPad3 has and there is no reason to chop it down like they did on the AppleTV so that leaves 512 meg as the best choice. you can bet on it.
     

Share This Page