So why didn't my iPhone fully get rid of the jailbreak?

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by Snowman3459, Jun 20, 2010.

  1. Snowman3459 macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 15, 2010
    #1
    I just restored my iPhone 3G and updated. I was running a jailbroken 3.1.2 and upgraded to 3.1.3. I restored and then updated obviously.

    While my phone was jailbroken, I downloaded Cydia apps that let me change the AT&T logo by the service bars and another to give me a percentage by the battery.

    All of my Cydia apps are gone, yet I still have a changed AT&T logo (it says my name now) and my percentage bar is still there.

    Why didn't these get deleted?
     
  2. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #2
    Because you restored from backup.
    If you didnt and setup as new phone then they wouldnt be there.
     
  3. bruinsrme macrumors 601

    bruinsrme

    Joined:
    Oct 26, 2008
    #3
    did you restore from back up andnot as a new phone?
     
  4. komiothebeat macrumors 6502

    komiothebeat

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Location:
    Corona, CA
    #4
    did you...

    settings > general > reset > erase all content and settings?
     
  5. bruinsrme macrumors 601

    bruinsrme

    Joined:
    Oct 26, 2008
    #5
    damn you :D
     
  6. Snowman3459 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 15, 2010
    #6
    I restored from a back up so all of my apps and such would be easily obtainable. But from my understanding, if you restore, the jailbreak is automatically deleted along with any apps you may have downloaded, yet these things are not.
     
  7. bruinsrme macrumors 601

    bruinsrme

    Joined:
    Oct 26, 2008
    #7
    set it up as a new phone then sync apps or as someone else suggested reset all data
    as you have seen residual contant can still linger
     
  8. Snowman3459 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 15, 2010
    #8
    What will the erase all settings and content do? (Ok the name of it kind of answers my own question, but would I have to re-sync everything?)
     
  9. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #9
    Nope, your understanding is off.
    Once you restore from backup some of your JB stuff will be carried over from your previous backup when you were jailbroken.
    Like battery percent, carrier logo and other changes you might have made to the layout of the graphics etc...
    The only way for those things not to carry over is not to restore from backup and setup as new phone.

    That will not make any difference at all.
    The minute he restores his phone from backup those things will carry over from his backup.
     
  10. Sledutah macrumors regular

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Location:
    Utah
    #10
    I had the same problem, this will reset it back to the AT&T logo.

    Settings > General > Reset > Reset All Settings
     
  11. LPPanther macrumors member

    Joined:
    May 24, 2010
    #11
    I have done everything mentioned in this thread (including re-restoring and setting up as a new phone) and I STILL don't have a carrier logo...what gives?
     
  12. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #12
    A carrier logo?
    Are you restoring to a custom IPSW preserving an unlocked baseband?
    If yes in order to use ultrasnow on a different firmware built then thats a well known bug.
     
  13. LPPanther macrumors member

    Joined:
    May 24, 2010
    #13
    I'm on AT&T so I don't use ultrasnow. I did restore with a custom IPSW because I have a 3GS and I'm on Windows (no redsn0w for 4.0 3GS yet and no PwngeTool for Windows).

    It sounds like you know what's going on but I don't think I'm quite understanding yet...
     
  14. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #14
    Yes, that makes sense then.
    You're probably on baseband 04.26.08
    Go to settings/general/about and let me know what version is your modem firmware.
     
  15. LPPanther macrumors member

    Joined:
    May 24, 2010
    #15
    04.26.08 indeed...
     
  16. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #16
    Yes, thats a well known bug when the baseband doesnt match the firmware version.
    Mine is the same way without the AT&T logo :D
     
  17. LPPanther macrumors member

    Joined:
    May 24, 2010
    #17
    Ahhhh that bothers me! Since I don't need my phone unlocked, lets say redsn0w gets updated to allow 3GS 4.0 jailbreaks at some point (which I'm sure it will). Could I restore to a clean 4.0 (which I assume would update my baseband) then jailbreak and get my logo back?
     
  18. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #18
    Yes, once a new release of redsnow is out you could restore to official 4.0 and then rejailbreak.
    Or you can go to cydia and install carrier logo fixer right now :D
    Not 100% sure it works on 4.0 but I dont see why it wouldnt.
     
  19. LPPanther macrumors member

    Joined:
    May 24, 2010
    #19
    I think I tried that and it didn't work but let me check again.
     
  20. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #20
    Interesting.
    Let me know how it goes.
     
  21. LPPanther macrumors member

    Joined:
    May 24, 2010
    #21
    Didn't work :( Hopefully it will be updated to work with 4.0 as that would be a lot easier and a lot less time consuming than redoing everything again (which would be my third time for 4.0 :eek: )
     
  22. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #22
    Oh, I see.
    At least we tried.
    I also heard installing ultrasnow might fix this issue also. Not sure if you feel like trying that too :D
    You'll have to manually add the repo repo666.ultrasn0w.com on Cydia
     
  23. LPPanther macrumors member

    Joined:
    May 24, 2010
    #23
    SUCCESS!!! I cannot thank you enough sir!
     
  24. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #24
    Beautifull :D
    At least we now know what works with 4.0 to fix this.
     
  25. LPPanther macrumors member

    Joined:
    May 24, 2010
    #25
    Glad I could be the guinea pig.
     

Share This Page