Software Update not Working

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by nintendude, Aug 18, 2008.

  1. nintendude macrumors 6502

    Joined:
    Jan 17, 2008
    Location:
    MD
    #1
    I am using software update for windows on my pc. Whenever i open it, it shows there are no available updates even though i know that Safari is needs to update to 3.1.2 and iTunes to 7.7.1. any help?
     
  2. SnowLeopard2008 macrumors 604

    SnowLeopard2008

    Joined:
    Jul 4, 2008
    Location:
    Silicon Valley
  3. wrldwzrd89 macrumors G5

    wrldwzrd89

    Joined:
    Jun 6, 2003
    Location:
    Solon, OH
    #3
    Try going to the Update menu and choosing Reset Ignored Updates.
     
  4. nintendude thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jan 17, 2008
    Location:
    MD
    #4
    takes a while as i have to download the whole program plus the update

    wont work cuz as soon as i open software update, it checks for updates, then says none avaliable and exits out so i cant access the menu
     
  5. gusious macrumors 65816

    gusious

    Joined:
    Dec 2, 2007
    Location:
    Greece
    #5
    You don't need to download the whole program.You can run the program and then click on the name of it on the menu bar and click on "check up for updates" or something similar. Some apps have this option in the "help" section.

    Are you sure you haven't moved your apps from the Application folder or generally haven't moved them at all?
     
  6. kolax macrumors G3

    kolax

    Joined:
    Mar 20, 2007
    #6
    Sure there isn't anything blocking Software Update? I had a few problems with Norton, although Norton caused a whole load of other problems too.


    Did you even bother to read his post? He's on a PC.
     
  7. gusious macrumors 65816

    gusious

    Joined:
    Dec 2, 2007
    Location:
    Greece
  8. nintendude thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jan 17, 2008
    Location:
    MD
    #8
    whenever i choose check for updates, it opens software update and still cant update
     
  9. nintendude thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jan 17, 2008
    Location:
    MD
    #9
    i dont think so, i am not sure how to check
     
  10. gusious macrumors 65816

    gusious

    Joined:
    Dec 2, 2007
    Location:
    Greece
    #10
    Check for firewall or something.

    There must be on control panel (if i remember the name correct)...
     
  11. wrldwzrd89 macrumors G5

    wrldwzrd89

    Joined:
    Jun 6, 2003
    Location:
    Solon, OH
    #11
    If you're on Windows XP or Vista, it's called Windows Firewall, and it can be found in Security Center.
     
  12. nintendude thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jan 17, 2008
    Location:
    MD
    #12
    In Windows Firewall, I allowed Software Update through Windows Firewall but it still wont detect any updates avaliable
     
  13. svndmvn Guest

    Joined:
    Nov 6, 2007
    Location:
    Italy
    #13
    do you have your programs in more than one hard drive?i'm on a mac,and i have two hard drives,my applications are spreaded on both of em,and since i moved some on the drive that doesn't have the OS files the software update won't find any available updates for my mac..
     
  14. nintendude thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jan 17, 2008
    Location:
    MD
    #14
    all of the programs are on a single hard drive
     
  15. svndmvn Guest

    Joined:
    Nov 6, 2007
    Location:
    Italy
    #15
    on the HD you have your OS on?
    has it ever worked for you?..the software update thing..
    you can still disinstall SU and re install it later,after a reboot or something, or I guess the manual updating of Safari for instance is your best solution for now..
     
  16. nintendude thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jan 17, 2008
    Location:
    MD
    #16
    yes it is on the same HD as Vista, it used to work but stopped working recently

    how would you reinstall it as you cant individually download SU through Apple's website?
     
  17. svndmvn Guest

    Joined:
    Nov 6, 2007
    Location:
    Italy
    #17
  18. SnowLeopard2008 macrumors 604

    SnowLeopard2008

    Joined:
    Jul 4, 2008
    Location:
    Silicon Valley
    #18
    uninstall an application like quicktime, something you dont have media in, like itunes. remove the app, reboot, and download the file again, which should also install software update. if not, remove software update if possible. once you install the application again, try the newly installed software update. vista might have screwed software update.
     
  19. nintendude thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jan 17, 2008
    Location:
    MD
    #19
    thanks for the help everyone, software update is working now:D
     
  20. malakov08 macrumors newbie

    Joined:
    Feb 25, 2009
    #20
    I had the same problem on my mac book pro just now, Go to the apple os -> your home folder -> library -> caches -> the software update folder (com.apple.SoftwareUpdate) i think, -> drag the whole folder to the desktop -> reboot -> drag it back to its original spot -> It worked.

    I assume youre running bootcamp with vista?
     

Share This Page