Some issues with iPhone 7 with all versions of iOS 10

Discussion in 'iOS 10' started by fateloop, Oct 28, 2016.

  1. fateloop macrumors newbie

    fateloop

    Joined:
    Oct 26, 2016
    #1
    Hey guys, I am new on the forums. Decided to post a new thread as I believed I posted under the wrong section previously.

    Just want to share some of the issues I noticed on iOS 10 since launch till the current version 10.1. If it helps, I am using iPhone 7, 256GB.

    The issues I have so far are:

    1) Auto White Balance in the camera app & other camera apps tend to fail sometimes when taking a photo under fluorescent light. It tends to go towards the extreme end on the warm side when shifting around the phone. A yellow tint appears as a result at that particular focus. It was appearing more often on the previous iOS 10 versions. It is still occurring on the iOS 10.1 but I find that the occurrence has been greatly reduced. Tested my friends' iPhone 7s produced the same problem and I even tried out the display sets in the Apple Stores and they are showing the same problem. Hopefully this is not a hardware issue and merely a software bug with the auto white balance algorithm.

    2) 'Pop' or 'click' sounds can be heard on my iPhone 7 sometimes when pausing or when the video stops playing. This problem is reproducible in facebook or youtube or any app that plays videos. It only occurs sometimes so I am hoping I am not dealing with a hardware defect.

    3) After iOS 10.1, when switching from the Music app with music playing to other apps with sounds enabled, the volume of the music immediately decreased in volume. The sound volume in the other apps however remain at the same volume.

    4) In the Mail app in all iOS 10 versions, the 'save [number of] images' button by long pressing on any image in an email with more than 2 images no longer saves all the images. This button works as intended on iOS 9.3.5 on my iPad.

    Will appreciate if anyone that has encountered similar problems I have stated above to comment here and join me in sending bug reports to Apple to highlight the issues to them. Thanks!
     
  2. beernut macrumors 6502

    Joined:
    Jan 13, 2016
    #2
    you're not alone with #3. see the excellent rundown here:

     
  3. fateloop thread starter macrumors newbie

    fateloop

    Joined:
    Oct 26, 2016
    #3
    Thanks! That's a detailed bug report you have there. I had submitted a similar bug report for this issue and the Apple Engineers had asked me for a sysdiagnose.

    Did you notice that after switching to non-audio producing apps and getting the volume to return to its desired volume and then switching back to any audio producing app, the volume becomes very unstable. The volume of the audio producing app increased way beyond the volume heard previously.

    Also, there were times when the volume of the music returned back to normal levels while still running the audio producing app.
     
  4. beernut macrumors 6502

    Joined:
    Jan 13, 2016
    #4
    I can't take any credit for that other than quoting it here; props to @TypeMRT :)

    original thread here: http://forums.macrumors.com/threads/why-is-sound-lower-on-10-1.2008939/
     

Share This Page