Sony a6300 RAW and Apple Photos

Discussion in 'Digital Photography' started by AFPoster, Mar 26, 2016.

  1. AFPoster macrumors 65816

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Location:
    Charlotte, NC
    #1
    I own a Sony a6300 camera and I have my settings set to RAW only, not RAW + JPEG. I imported the photos into Lightroom and they work perfectly, and I also imported them into Photos. When I try to view any of the images, it shows a triangle with an exclamation point icon. Can't even export them to my desktop.

    Any ideas?

    Photos Version
    Version 1.5 (370.42.0)
    Digital Camera RAW 6.18.1 (831)
    Digital Camera RAW Support 6181 (207)
     
  2. MCAsan, Mar 26, 2016
    Last edited: Mar 26, 2016

    MCAsan macrumors 601

    MCAsan

    Joined:
    Jul 9, 2012
    Location:
    Atlanta
    #2
    Ask Apple when they will do an OS update that includes the raw converter update for a63000. Obviously your Adobe raw converter in LR is already updated for the raw file.


    https://support.apple.com/en-us/ht205272
     
  3. AkiraVsTetsuo macrumors newbie

    Joined:
    Sep 8, 2016
    #3

    Hey I just got this camera and when I transferred them to Photo's they appear much, much darker that what I see in the viewfinder of the camera? Any suggestions with this?
     
  4. Apple fanboy macrumors P6

    Apple fanboy

    Joined:
    Feb 21, 2012
    Location:
    Behind the Lens, UK
    #4
    On what? Your computer screen? Is it calibrated?
     
  5. MCAsan macrumors 601

    MCAsan

    Joined:
    Jul 9, 2012
    Location:
    Atlanta
    #5
    Not sure why you are messing with Photos. Any images I shoot on my iPhone are imported to Lightroom Mobile on the iPhone. Then Lr Mobile moves them to my desktop version of Lightroom. I can do global adjustments on the iPhone. If I want accurate local adjustments, things done with clone, heal, radial filter, and adjustment brush, I use Lr on the desktop where I have a mouse to do those detailed adjustments. I am sure in the near future Adobe will update Lr Mobile to do the local adjustments....at least on an iPad using a stylus like Pencil.
     
  6. AkiraVsTetsuo macrumors newbie

    Joined:
    Sep 8, 2016
    #6
    Yes on my MacBook Pro... Any suggestions
    --- Post Merged, Sep 10, 2016 ---
    Yeah I guess most simply because I don't have it. Something to look into, I've heard a lot about it. In the meantime, any idea or suggestions?
     
  7. Ray2 macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 8, 2014
    #7
    Could be the brightness you have your evf set to. Could be the JPEG sim you have the camera set to and any adjustments settings you're using. The evf displays the JPEG sim and settings. Shooting raw only means the camera does not save the JPEG files. Could be you're using whatever Sony calls their auto DR function. Needs to be off when shooting raw only.
     

Share This Page