Sorenson Squeeze compression causes sound to be not in sync with video

Discussion in 'Digital Video' started by psaad, May 22, 2008.

  1. psaad macrumors newbie

    Joined:
    May 22, 2008
    #1
    Hi Everyone,

    Here's my problem.

    After compressing a .mov file (2GIG) using the following modified preset in Sorenson Squeeze:
    .flv VP6_768K_Stream
    Frame size: 640x480
    Display Aspect Ration Policy: Letter Box
    Drop Frames to Maintain Data Rate: 90
    --> I also tried with 20 dropped frames and even disabling that features and it still happens

    My resulted .flv file's audio and video, when added in a flash file as a new (Actionscript-controlled) video, is not well synchronized.
    Its starts synchronized and a few seconds after, the audio is unsynchronized from the video.

    This happens when I play the flash file locally, its not even on a web server yet.

    If it helps understand my problem:
    The original .mov file was generated from an After effects edit I made. I compressed it into a .mov file using the Add to Render Queue, using the Animation preset for the Video Format. I made sure to keep the same fps setting at Medium quality.

    But again, this issue does not happen to my original .mov file.

    Did anyone encounter that issue when compressing a .mov file into a VP6 flv at 768k stream ? If so, do you know of a way to compress it so that sound and video always stay in sync?

    I am using a MacBook Pro 15.4inch
    Sorenson Squeeze 4.5.3
    Flash CS3

    Would appreciate any help possible.

    Thanks.

    Patrick
     
  2. Squeezeuser macrumors newbie

    Joined:
    May 27, 2008
    #2
  3. psaad thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 22, 2008
    #3
    Thats the problem you're right... i end up using Adobe CS3 Video encoder... worked like a charm.

    Thanks a bunch.

    Pat
     

Share This Page