Spaces Application Assignment

Discussion in 'macOS' started by sadatkarim, Oct 29, 2007.

  1. sadatkarim macrumors member

    Joined:
    Sep 11, 2004
    #1
    For some reason, my spaces won't work with the assignment I put it to. For example, I have ichat to be on every space but it just stays on the first space unless I manually change it to a different space and then "Every Space" again.
     
  2. flopticalcube macrumors G4

    flopticalcube

    Joined:
    Sep 7, 2006
    Location:
    In the velcro closure of America's Hat
    #2
    I have had problems keeping apps to one or all screens as well. There is definitely some strange behaviour going on in space.
     
  3. likwidplastik macrumors member

    Joined:
    Nov 1, 2006
    #3
    It doesn't work with Adobe programs for me (Illustrator and Photoshop), but Aperture worked.
     
  4. seoimage macrumors newbie

    Joined:
    Oct 30, 2007
    Location:
    New York
    #4
    Is there a way to put the Finder in all spaces, its really annoying that I have folder based on the space I am in.
     
  5. mashinhead macrumors 68020

    Joined:
    Oct 7, 2003
    #5
    how do you assign an app to open in all spaces? i'm having an issue with the default keyboard navigation. i'm on a mbp so it has the 'old' keyboard. if i hit f8 it dims the screen and shift and the arrow keys don't do anything. oh that new keyboard should definitely be a hint at some kind of new laptops now that leopard is out.
     
  6. pjarvi macrumors 65816

    pjarvi

    Joined:
    Jan 11, 2006
    Location:
    Round Lake, IL
    #6
    I took my MacBook in to work with me today to show off Leopard, but didn't have an external monitor connected like I do at home. All of the Apps that are normally in other Spaces, all piled up in the first space. I think it was because I had them set to the external monitor, but rather than put them on the built-in monitor for the Space they were in, it dumped them on space #1.
     
  7. BWhaler macrumors 68020

    BWhaler

    Joined:
    Jan 8, 2003
    #7
    Spaces may be one of the poorest executions I have seen from Apple.

    Finder windows and app behavior with multiple windows makes it basically unusable. I hope Apple fixes this in .1 bug fix release. (Which needs to be a big one, BTW)
     
  8. Cybix macrumors 6502a

    Cybix

    Joined:
    Feb 10, 2006
    Location:
    Western Australia
    #8
    just tried it on mine, works fine (ichat set to every space)

    when I go from space to space, ichat follows...

    hrmmm
     
  9. Stephenbw macrumors member

    Joined:
    Oct 18, 2007
    Location:
    Manchester Uk
    #9
    I have set Finder in every Space in Sapces Prefs (see below) and when open it follows me to every window. If it is closed it re-opens in the window I am using.

    Mashinhead, I believe that you have to use Fn+F8 on a mbp to open all spaces. F8 did not work on my alu keyboard, so as you can see I changed it to F5.
    The Ctrl + arrow keys move around the Spaces windows.
     

    Attached Files:

  10. mashinhead macrumors 68020

    Joined:
    Oct 7, 2003
    #10
    yea i'm having this issue with dreamweaver too. i have to change the space to open it in it's own space, but if i try to change it by selecting the program it doesn't work. Has anyone found a fix for this yet?
     
  11. BWhaler macrumors 68020

    BWhaler

    Joined:
    Jan 8, 2003
    #11
    This may be the magic solution to make Spaces not be a joke.

    One question: where is the Finder application? I can't find it anywhere...
     
  12. Stephenbw macrumors member

    Joined:
    Oct 18, 2007
    Location:
    Manchester Uk
    #12
    I just found it in HD>System>Library>Core Services... however you don't need to know this to add it to every Space - I didn't. After clicking the + it appeared in the drop down list.

    I've just noticed that the Dock is in that list too. I wonder the Dock could just be assigned to chosen Spaces or if a different Dock could be assigned to each space. I'm afraid I'm not knowledgeable or brave enough to try it.
     

    Attached Files:

Share This Page