Spore on G5?

Discussion in 'Mac and PC Games' started by Passive101, Dec 9, 2008.

  1. Passive101 macrumors regular

    Joined:
    Dec 5, 2008
    #1
    Is there any way to run Spore on a G5 with a 9600 video card? The video card is more powerful then some of the other minimum cards.
     
  2. TDM21 macrumors 6502a

    TDM21

    Joined:
    Jul 7, 2004
    #3
    It is not possible. Spore is a Ciderized game. That means EA wrapped the windows binary so that it can be ran on Macs. There is no way to get that code running on PPC systems.
     
  3. SkyBell macrumors 604

    SkyBell

    Joined:
    Sep 7, 2006
    Location:
    Texas, unfortunately.
    #4
    A shame EA decided to do that, seeing as how the G5 is more then capable enough to run it.
     
  4. dmw007 macrumors G4

    dmw007

    Joined:
    May 26, 2005
    Location:
    Working for MI-6
    #5
    I agree, it is a shame that they decided to go Intel only for Spore (and several other games). There are plenty of PowerPC G5 and several G4 based machines out there that would be capable of running Spore if it would be coded for PowerPC.
     
  5. zorahk macrumors 6502

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Location:
    North Korea
  6. dmw007 macrumors G4

    dmw007

    Joined:
    May 26, 2005
    Location:
    Working for MI-6
    #7
    Why? :confused:
     

Share This Page