Spore..Won't install!

Discussion in 'Mac and PC Games' started by frustatedmacman, Oct 3, 2008.

  1. frustatedmacman macrumors newbie

    Joined:
    Oct 3, 2008
    Location:
    Squamish BC Canada
    #1
    Yesterday my son bought Spore. He's been waiting for it for a while....
    Anyways, we can not get the dang thing to install....
    Insert the CD, wait for it to appear on the desktop, click on it, and the install window comes up. The graphics are distorted but the install icon is visible. After clicking on the install, nothing happens. We have tried numerous times. Ejecting the CD. Restarting the computer....Any suggestions!!!:confused::confused:
     
  2. kkat69 macrumors 68020

    kkat69

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Location:
    Atlanta, Ga
    #2
    Your system specs would help.

    What machine are you trying to install it on?
     
  3. sined85 macrumors newbie

    Joined:
    Apr 14, 2008
    #3
    working ok for me

    I have it on my macbook and installation went nice without any problems, but runs very slow.
    Did he got mac or pc version of the game?
     
  4. kkat69 macrumors 68020

    kkat69

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Location:
    Atlanta, Ga
    #4
    If he bought the store box it's a hybrid so doesn't matter. The real question is sys specs, if it's the GMA950 card then your SOL if you install on OS X (there's work arounds) else who knows until we get more info.
     
  5. cal6n macrumors 68000

    cal6n

    Joined:
    Jul 25, 2004
    Location:
    Gloucester, UK
    #5
    Fail!

    EA patched the game to run on the GMA950 under OS X.
     
  6. kkat69 macrumors 68020

    kkat69

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Location:
    Atlanta, Ga
    #6
    Oh please, link to official patch notes? Oh wait, allow me:

    Now if they stealth fixed it YOU FAIL since it wasn't officially announced. I'll leave the OP in YOUR capable hands and waving goodbye to this thread. Good luck OP.
     
  7. mattydee87 macrumors regular

    Joined:
    Aug 22, 2008
    #7
    Well the guys in this thread also believe you can play it with the new update :)
     
  8. JNB macrumors 604

    JNB

    Joined:
    Oct 7, 2004
    Location:
    In a Hell predominately of my own making
    #8
    It does work now on a GMA950 MacBook after the update, the performance is a hair less than in a BootCamped XP environment at equal settings. It did crash once transitioning from Spore to Creature stages.

    kkat69's correct, though, in that there's no specific note of this from EA.

    And "fail" is so 2007… :rolleyes:
     
  9. diver1891 macrumors newbie

    Joined:
    Nov 22, 2008
    #9
    I am having the exact same problem and am very close to trying to return the game. I really do want it to work, so if you find a solution please post. Thanks!
     
  10. psykro macrumors newbie

    Joined:
    Dec 6, 2008
    #10
    help?

    I just bought Sprore. My MacBook is:

    2.4 GHz
    2 GB RAM
    X3100
    OS X 10.5.5

    It continually freezes during the install at "file 82 out of 90". The progress bar keeps doing its flowing blue animation, but never does anything beyond that point. Has anyone else had this issue? Please help!
     
  11. Sheradon macrumors newbie

    Joined:
    Sep 21, 2006
    #11
    Same issue on Intel IMAC with ATI 2400 card

    Seems i'm also getting the same issue.

    running 10.4.11 2Gig of ram

    Anyone has solution ?
     
  12. SnowLeopard2008 macrumors 604

    SnowLeopard2008

    Joined:
    Jul 4, 2008
    Location:
    Silicon Valley
    #12
    It should work if you have the X3100 Intel card (like I do). Anything older than that is ... iffy.
     
  13. burdeazy macrumors newbie

    Joined:
    Dec 25, 2008
    #13
    Same Thing

    I've had the exact same problem. I can't even open the install file.

    I have a Macbook Pro with intel proc. and I'm running leopard. Any ideas?
     

Share This Page