Spotlight & SysPref Icons

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by mmmatthew, Jun 3, 2010.

  1. mmmatthew macrumors newbie

    Joined:
    Jun 1, 2010
    #1
    Hey. Just got the new 13" MBP a few weeks ago (first mac), and I've been trying to get as proficient with OSX as I was with Windows. I've run into a slight problem (extremely slight, but rather annoying). I just reinstalled OSX in an attempt to fix this (I had time), and it didn't help. When I use spotlight (Command-Space), and search for any of the Preference Panes (e.g. Mouse, Universal Access, etc.), the default "light switch" icon appears beside the search result rather than the specific icon. As far as I recall (hopefully you can confirm), this was not the case before. Oddly enough, when I use Command-Option-Space instead, the problem no longer exists. The icons also display just fine in the System Preferences window. Maybe a preference file got corrupted? Any help would be appreciated.
     
  2. spinnerlys Guest

    spinnerlys

    Joined:
    Sep 7, 2008
    Location:
    forlod bygningen
    #2
    I get this on Mac OS X 10.6.3

    [​IMG]


    Also have a look at the following links, as the information presented there might be helpful in your future endeavours into Mac OS X and could clear up initial confusion and may even prevent harm to your system or your files.


    Mac OS X Basics


    Switch 101 - guide with articles made by Apple on how to accustom yourself, after you switched to Mac OS X from Windows​


    Mac 101 - How to get started with Mac OS X​


    Find out how - tutorial videos made by Apple on how to do certain thing in Mac OS X​


    Pro tips - tips made available by Apple for easier ways of doing certain tasks​


    Mac OS X Keyboard Shortcuts - Learn about common Mac OS X keyboard shortcuts.​


    Mac OS X Beginner's Guide by MacRumors - learn about software, media players, shortcuts and some useful tips, tricks and hints​


    Mac Guides - tutorials, product guides and more​


    MRoogle - a very effective tool to search these fora using Google and made available by edesignuk, introductory threads: 1, 2 and 3
     
  3. mmmatthew thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 1, 2010
    #3
    Wow. Well that's odd. I was so sure that the icons were different. Well, I guess that solves that. Anyway, thanks for the help and the links!

    EDIT: I just did some searching and apparently the icons are indeed supposed to show up. I'll post some pics momentarily

    EDIT 2: Hurm... the pics I found seem to indicate that the icons only show up in previous versions of OSX. Weird.
     

Share This Page