Sprint iPhone 4s stuck on 1x signal

Discussion in 'iPhone' started by Dj64Mk7, Jul 10, 2015.

  1. Dj64Mk7 macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 15, 2013
    #1
    Hey everyone! After restoring my iPhone 4s to iOS 8.4 through iTunes (from iOS 9 public beta) and restoring from my previous 8.4 backup, I can no longer get a 3G signal, just 1x, even in areas where I got 3G previously. In addition, I can no longer use any 3rd-party apps, as they are blacked out and will not open. This is a really big issue that I need help with ASAP. Thanks!
     
  2. eyoungren macrumors P6

    eyoungren

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    Phoenix • 85037
    #2
    Did you restore as new? Or was it a restore from backup?
     
  3. Dj64Mk7 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 15, 2013
    #3
    I restored from a backup. Are you suggesting that I try setting up the phone as new?
     
  4. eyoungren macrumors P6

    eyoungren

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    Phoenix • 85037
    #4
    Yes. Try that. If your 3G returns then you know it's a corrupt backup.
     
  5. rockitdog macrumors 68020

    Joined:
    Mar 25, 2013
  6. eyoungren macrumors P6

    eyoungren

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    Phoenix • 85037
    #6
    Let's not turn it into another 20 page anti-Sprint rant please. Just trying to solve his issue. :D
     
  7. Dj64Mk7, Jul 10, 2015
    Last edited: Jul 10, 2015

    Dj64Mk7 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 15, 2013
    #7
    Please don't judge me. It's all my family can afford, and it works well for us most of the time.

    If you have something constructive to add to the conversation, feel free to stay. If you have something destructive to add, please leave without saying a word.

    Thank you very much. I really appreciate you helping me out with this issue.

    In response to your earlier post, I will try that tonight when I get a chance and report my findings back here.
     
  8. Dj64Mk7 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 15, 2013
    #8
    Do i have to go through iTunes, or can i just Erase all content and settings from my iPhone? I am asking because I'm away from my Mac until monday, and need a working data connection by Sunday.
     
  9. eyoungren macrumors P6

    eyoungren

    Joined:
    Aug 31, 2011
    Location:
    Phoenix • 85037
    #9
    Go ahead and try it from your phone. Just set up as new. If you don't get 3G back I'd try it from iTunes as the next step. But if time is of the essence and it does not work from the phone the only other option I can see is a visit to an Apple store.

    Sprint won't help in this instance.
     
  10. msp3 macrumors member

    Joined:
    May 9, 2015
    #10
    Don't forget to type ##UPDATE# into the phone keypad first
     
  11. Dj64Mk7 thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 15, 2013
    #11
    THANK YOU SO MUCH!!! Thanks to this, I have 3G back!
     

Share This Page