strange Firefox issues since SL upgrade

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by edk, Sep 1, 2009.

  1. edk macrumors regular

    Joined:
    Apr 12, 2006
    #1
    Hi,

    since doing the SL upgrade, I've been having a number of interface/firefox issues, such as:

    - sometimes, the page within the browser window 'shakes' back and forth. As if I were moving the horizontal bar back and forth. (that bar shouldn't be there anyhow).

    - 'tooltips?' don't stay visible. If I hover over a link such as 'mac applications' above, a tooltip appears but then vanishes straight away.

    - often when scrolling within a page, i lose the ability to go up and down with the arrow keys or the scroll wheel. Only solution is to move the handles on the right of the window.

    - drop down boxes don't work. they vanish straight away.

    anyone else had these issues with firefox? Safari seems fine.
     
  2. Hellhammer Moderator

    Hellhammer

    Staff Member

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Location:
    Finland
    #2
    Reinstall Firefox. So far, I've had no issues with FF
     
  3. edk thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 12, 2006
    #3
    tried that, didn't help :(

    btw, the wobbly window happens in the OS actually as well. If I open finder, and by default it hasn't stretched to the full width - it wobbles back and forth - as if I am wiggling the horizontal blue scroll handle.

    bizarre!!
     
  4. Hellhammer Moderator

    Hellhammer

    Staff Member

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Location:
    Finland
    #4
    Hmm, did you do an upgrade or clean install? I recommend you to do clean now if you didn't
     
  5. edk thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 12, 2006
    #5
    just an upgrade..... full clean might be required... :(
     
  6. Hellhammer Moderator

    Hellhammer

    Staff Member

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Location:
    Finland
    #6
    Clean isn't that bad thing. My install time was half and restoring 100GB with Migration Assistant took half an hour. That means, the total time was same, 1 hour install time with upgrade and 30min install + 30min restoring. Everything was same, I mean everything.
     
  7. edk thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 12, 2006
    #7
    did u also migrate the apps etc?

    Real full clean install would be NOT doing that :) However, it is something I like to do every major OS release. Just don't have the time right now....
     
  8. Hellhammer Moderator

    Hellhammer

    Staff Member

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Location:
    Finland
    #8
    I know it's not 100% clean install but in my experience, doing a clean install and then restoring from TM backup is still a lot better than doing an upgrade.
     
  9. edk thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 12, 2006
  10. edk thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 12, 2006
    #10
    oh well.. did a clean install and migrate - but the issues are still there.

    wobbly test everywhere.
    mouse loses focus and can't click in browser.
    clicking into menus, i can't glide from one to the next anymore - need to click, click, click.

    all very odd. never had such an update problem before.

    I guess a total clean manual install is the next option.. :(
     
  11. cj Major macrumors newbie

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Location:
    Oregon
    #11
    Yeah. . . I've been having this problem for months now. First i thought it was something I did, but know I know better. :)
     
  12. edk thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 12, 2006
    #12
    issue identified

    I think I solved these weird issues.

    I simply unplugged my logitech laser mouse (the wireless docking station) and instead use my wired mighty mouse.

    The problems have now vanished.

    Previously, I had used the SL LCC install tips mentioned on this forum to get the mouse working. But it seems that for some reason, it doesn't work 100%. I guess we just need to wait for an official upgrade from Logitech.

    Bottom line, the issue wasn't the Mac OS, but the logitech sw :)
     
  13. cj Major macrumors newbie

    Joined:
    Jan 11, 2009
    Location:
    Oregon
    #13
    what is a logitech? :confused:
     

Share This Page