Strange mouse/cursor issue

Discussion in 'iMac' started by stirling11, Apr 30, 2013.

  1. stirling11 macrumors newbie

    Joined:
    Apr 30, 2013
    #1
    I'm having a really strange issue with my imac. It's a late 2012, has the 680mx and is fully updated. When I click, then click very close by, the second click doesn't seem to register. For example: In Safari if I miss the little x to close a tab by a tiny amount, then click the x properly, that second click doesn't register. If I don't move the mouse away I can keep clicking and it won't register at all. If I move the mouse away, click somewhere else, then click on the x it registers the click and closes. Weird.

    The only thing I can think of is if I migrated some of the settings over from my macbook but I really don't think I did that. I did have magicprefs installed but I got rid of that including all its preferences.

    Hope that make sense, very difficult to describe. Any ideas what's going on?!
     
  2. stirling11 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Apr 30, 2013
    #2
    Anyone at all? Want to see if there's a better fix before I totally reinstall a fresh copy of osx
     
  3. SueG macrumors member

    SueG

    Joined:
    Apr 14, 2011
    #3
    Completely uninstall the mouse. Then reinstall it. Re-enable the clicks etc in system preferences
     
  4. fisha macrumors regular

    Joined:
    Mar 10, 2006
    #4
    How much time delay between the clicks that are close.

    Could be the system getting confused between what the user thinks is 2independent clicks and the os thinks is a double click ( which normally has to be 2clicks within a certain time and within a certain distance )


    What happens if you do the first click, then move the move around ( without clicking anywhere ) then clock the cross, does it still not register?
     

Share This Page