Strange video artifacts on new iMac 27

Discussion in 'iMac' started by cliptheapex, Nov 3, 2014.

  1. cliptheapex macrumors newbie

    Joined:
    Sep 18, 2014
    #1
    I just bought a 27' iMac. I had it for 3 or 4 days and now I start noticing some strange artifacts on the screen.
    [​IMG]
    and
    [​IMG]

    These are a couple of examples. Is this a known issue? What could it be? I installed the CUDA Drivers to use on Premiere Pro, but could that cause this kind of problem?
     
  2. enroh macrumors member

    Joined:
    Oct 30, 2012
    #2
    which system config do you have? specifically which video card did you get?
     
  3. kucyk macrumors member

    Joined:
    Sep 24, 2007
    #3
    I thought CUDA is Nvidia technology :>

    http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1812223
     
  4. cliptheapex thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 18, 2014
    #4
    this is my config

    [​IMG]

    It came already installed with yosemite, so should I try fresh install anyways?

    This is the other example
    [​IMG]
     
  5. xgman macrumors 601

    xgman

    Joined:
    Aug 6, 2007
    #5
    I've seen a couple like this but only in the hyperdock app dock previews.
     
  6. cliptheapex thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 18, 2014
    #6
    it might have to do with premiere or CUDA because I only seemed to get this since I installed it. I'm gonna try to run premiere in openCL, or not run premiere at all to see if I get the same artifacts. They come and go, for example I rested now and they didn't appear yet.
     
  7. enroh macrumors member

    Joined:
    Oct 30, 2012
    #7
    Sorry - totally assumed you had a new retina iMac. Either way, I would do a fresh install of the OS. Any machine I buy that has an OS "pre-installed" gets wiped and reinstalled before I use it. This way I know it wasnt a pooched install.
     
  8. roberthodgson macrumors regular

    Joined:
    Jul 18, 2010
    #8
    I had a customers mac that had the same type of issue Apple had to replace the main board booting to a clean I stall did not fix the issue only once the main board was replaced the issue went away
     

Share This Page