Streaming videos lags

Discussion in 'Mac Pro' started by maxmaut, Jul 28, 2012.

  1. maxmaut macrumors regular

    Joined:
    Nov 13, 2011
    #1
    Hi everyone.
    I have a octo 2.26 2009 MP, with OWC SSD and 32 GB RAM, and I am suffering from a weird problem.
    When I have about 2 or 3 streaming videos opened in Chrome, the whole system is lagging. Even when they are paused, and no other apps are running, system lags. When i try to play those videos, they do play, but framerate is extremely low, like 2 frames per sec.
    I thought that such a computer must be able to handle such tasks without me even noticing anything, and I am confused about what the reason for this might be. All other apps, like Adobe CS6 products work perfect.
    I had this issue on Lion, after updating to ML it's still there.

    Thoughts?
     
  2. PowerPCMacMan macrumors 6502a

    PowerPCMacMan

    Joined:
    Jul 17, 2012
    Location:
    PowerPC land
    #2
    Hi,

    Did you check for network problems, such as sluggishness from the router? Try resetting your router or base station and see if that fixes the problem. This is a constant problem on my end. Too much conjestion over the network has made me reboot the router here too many times. After awhile your service slows down. Always good to refresh your router and that should clear away the sluggishness.



     
  3. maxmaut thread starter macrumors regular

    Joined:
    Nov 13, 2011
    #3
    It's not the router.
    Router cannot make the whole system lag.
     
  4. PowerPCMacMan macrumors 6502a

    PowerPCMacMan

    Joined:
    Jul 17, 2012
    Location:
    PowerPC land
    #4
    True, but try resetting it so that the service is refreshed. Sometimes internet can be slow due to conjestion.. a reboot might help resolve the issue. Who do you use for internet? FIOS or Comcast?


     
  5. maxmaut thread starter macrumors regular

    Joined:
    Nov 13, 2011
    #5
    Oh, I'm from Ukraine, so my provider's name will probably not tell you anything.
    Will try rebooting router after this lag occurs again.
    Thank you fot your suggestions.
     
  6. minifridge1138 macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 26, 2010
    #6
    When this happens are other parts of your system also sluggish?

    If not then I would also think it is network bandwith being saturated.
     
  7. derbothaus macrumors 601

    derbothaus

    Joined:
    Jul 17, 2010
    #7
    How are the videos being played back? In Flash? In Silverlight? Hardware acceleration being used at all? Your GPU can't do too much acceleration. Try ClicktoFlash on Safari and use HTML5 replacements (.mp4). Is this issue only with Chrome? Can you do same videos on Firefox/ Safari/ Opera, etc.?
     
  8. ActionableMango macrumors 604

    ActionableMango

    Joined:
    Sep 21, 2010
    #8
    What video card are you using?

    During the lag what is your memory and CPU utilization like?
     
  9. derbothaus macrumors 601

    derbothaus

    Joined:
    Jul 17, 2010
    #9
    I was assuming stock GT120. OP is MIA.
     

Share This Page