Strips of missing/remapped pixels

Discussion in 'MacBook Pro' started by namu777, Nov 28, 2014.

  1. namu777 macrumors newbie

    Joined:
    Jan 6, 2014
    #1
    Hi Folks,

    I have a MacBook Pro (15-inch, Mid 2010), the model with two graphics cards. I updated my OS to 10.10 about two months ago. When I first installed the update, I had a vertical strip of pixels on my display which were discolored and distorted. The problem progressed to the pixels in the strip constantly flickering. I did the standard SMC reset, etc., but nothing helped. Luckily, the problem went away after a few days on its own. Now, (about a month later) the issue has reappeared, minus the flickering (at least for now). See the attached picture. The issue seems like its purely a graphics problem.

    My macbook has the following graphics cards:
    NVIDIA GeForce GT 330M graphics processor
    Intel HD Graphics with 256MB

    I'd appreciate if someone can help me resolve this issue. Thanks.
     

    Attached Files:

  2. andeify macrumors 6502

    andeify

    Joined:
    Jun 10, 2012
    Location:
    UK
    #2
    could be the cable or connections from the logic board to the display or a problem with the GPU, usualy the GPU failures make distorted glitches rather than a strip that has disappeared.
     
  3. maflynn Moderator

    maflynn

    Staff Member

    Joined:
    May 3, 2009
    Location:
    Boston
    #3
    Since 2010 models are known to have defective GPUs, I'd say it may be that, but as the other poster mentioned. The typical symptoms are distortions. Either way its probably a hardware issue.
     

Share This Page