Stuck At One Bar Signal Strength After JB

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by Beantown, Apr 4, 2011.

  1. Beantown macrumors member

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Location:
    Boston
    #1
    Hey guys, I did the new jailbreak today on my iPhone4 and my signal has been stuck on 1 bar all day. Any way to fix this?
     
  2. Intell macrumors P6

    Intell

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    Inside
    #2
    Are you using ultrasn0w? Its just a cosmetic issue. You signal strength is still the same as it was before. But the picture isn't showing it correctly.
     
  3. Beantown thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Location:
    Boston
    #3
    No, I used Pwnage.
     
  4. scirica macrumors 68020

    scirica

    Joined:
    May 13, 2008
    Location:
    Dallas, TX
    #4
    If you are on an iPhone 4 and you did the 4.3.1 untethered with the old baseband this is what happens. I did 4.3.1 but let the baseband update and I have 5 bars.

    From what I hear it's cosmetic only. You have the same signal strength you always did. It's just not displaying properly.
     
  5. QuarterSwede macrumors G3

    QuarterSwede

    Joined:
    Oct 1, 2005
    Location:
    Colorado Springs, CO
    #5
    It's a cosmetic bug in the 4.3.1 jailbreak if you're on an older baseband.

    [EDIT] Doh!, scirica beat me to it.
     
  6. PackFan macrumors regular

    PackFan

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Location:
    Twin Cities, MN
    #6
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; U; CPU iPhone OS 4_3_1 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/533.17.9 (KHTML, like Gecko) Version/5.0.2 Mobile/8G4 Safari/6533.18.5)

    I have this too - hoping for a fix..
     
  7. Beantown thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Location:
    Boston
    #7
    So is there any way to fix it?
     
  8. QuarterSwede macrumors G3

    QuarterSwede

    Joined:
    Oct 1, 2005
    Location:
    Colorado Springs, CO
    #8
    Not yet. The Dev Team is working on a solution.
     
  9. nidserz macrumors 6502a

    nidserz

    Joined:
    Mar 28, 2008
    Location:
    Dubai x Toronto
    #9
    Does your phone work? I had that problem (1 bar) but, no service at all, so I had to upgrade my baseband.
     
  10. TJone macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 2, 2010
    #10
    Thanks for posting this. I think I will stick with 4.2.1 until this gets fixed in a week or so. It is not that big a deal since it sounds like is only cosmetic.
     
  11. Beantown thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Location:
    Boston
    #11
    Yeah, seems to work just fine.
     
  12. Strife67 macrumors newbie

    Joined:
    Jan 15, 2011
    #12
    By older baseband you mean BB 01.59.00 or just any version below 04.10.01 ?
     
  13. danwestbrook macrumors regular

    danwestbrook

    Joined:
    Oct 11, 2007
    Location:
    Surrey, UK
    #13
    Right i seem to have found the problem, it was Tiny Umbrella stopping the Apple 4.3.1 update getting signed and seemed to stop the Baseband being updated. To fix the problem go into TinyUmbrella and in the Advanced preferences, unchecked "set hosts to Cydia on exit" and then restored by iPhone. Restore didn't force me into recovery and now I have full bars.

    Let me know how you get on
     
  14. QuarterSwede macrumors G3

    QuarterSwede

    Joined:
    Oct 1, 2005
    Location:
    Colorado Springs, CO
    #14
    Anything older it seems although there isn't much news on what is really going on.
     

Share This Page