Stuck on Apple Logo

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by swoosh0217, Mar 1, 2010.

  1. swoosh0217 macrumors 6502a

    swoosh0217

    Joined:
    Nov 20, 2007
    Location:
    NW
    #1
    Heres my situation...


    Lastnight, I was in Cydia downlaoding a patch for the MMS tethering for Tmobile. As soon as it rebooted the phone, I had the feeling the it will be stuck on the apple logo.

    So I tried restoring it again with my custom 3.1.2 FW using MAC. I did the option+restore and as soon as it about to restore it, it gave me the 1600 error message...

    So searched this forum and went to youtube for the "1600 error". The solution I came up with is to run the Redsnow 9.0...

    I tried running the program at first but could not get it to run properly as my phone is stuck in Restore mode and could not put it in DFU mode (connect to itunes logo). I tried pressing the power and home button so many times and it eventually put me in the DFU mode (connect to iTunes logo) and it completely ran the Redsnow process. Problem is...

    It still giving me the annoying "1600 error" message.

    What am I doing wrong?
     
  2. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #2
    Restore to official 3.1.2 and then run the jailbreak with redsnow.
     
  3. swoosh0217 thread starter macrumors 6502a

    swoosh0217

    Joined:
    Nov 20, 2007
    Location:
    NW
    #3

    I tried this as well and its giving the same error...

    Update: Im running iTunes version 8 ( not sure if it matters)
     
  4. swoosh0217 thread starter macrumors 6502a

    swoosh0217

    Joined:
    Nov 20, 2007
    Location:
    NW
  5. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #5
    Try updating itunes and give it another shot.
    Im not 100% whats causing it, just taking guesses at it.
    Its an iPhone 3G right?
     
  6. swoosh0217 thread starter macrumors 6502a

    swoosh0217

    Joined:
    Nov 20, 2007
    Location:
    NW
    #6


    I have a 3GS. Ill try to update my iTunes later when I get home. I hate not having my phone with me and using a crappy old nokia phone..
     
  7. thelatinist macrumors 603

    thelatinist

    Joined:
    Aug 15, 2009
    Location:
    Connecticut, USA
    #7
    You cannot install 3.1.2 or restore to 3.1.2 on a 3GS unless you 1) have your SHSH on file with Saurik and 2) have edited your hosts file to point gs.apple.com to Saurik's server's IP address.
     
  8. swoosh0217 thread starter macrumors 6502a

    swoosh0217

    Joined:
    Nov 20, 2007
    Location:
    NW
    #8
    What speak English please??? Ill do a search but is this something I can still do?
     
  9. tmatthews14 macrumors regular

    Joined:
    Feb 12, 2010
    Location:
    Utah
    #9
  10. swoosh0217 thread starter macrumors 6502a

    swoosh0217

    Joined:
    Nov 20, 2007
    Location:
    NW
    #10
    Wait a minute people... Im a little over confused now!

    Just for the record... I have never restored my phone to 3.1.3. Before this incident happened, I had a JB/unlock 3.1.2 3GS.

    So do I still need to do the Saurik file server? Im reading it now and this sounds like downgrading from 3.1.3 to 3.1.2...
     
  11. thelatinist macrumors 603

    thelatinist

    Joined:
    Aug 15, 2009
    Location:
    Connecticut, USA
    #11
    Apple will no longer sign 3.1.2, and an iPhone 3GS will refuse to accept any firmware not signed by Apple. That means that you cannot restore to 3.1.2 no matter what version you previously had unless your 3.1.2 signatures were previously cached on Saurik's servers. You would have done this by pressing the "Make My Life Easier" button in Cydia, and you would have to have done this prior to Feb 2, 2010 when Apple stopped allowing people to restore to 3.1.2. If you did that, you can edit your hosts file and restore in DFU mode following the instructions on Saurik's blog. Otherwise there is no way on earth that you can restore your phone to anything but 3.1.3.

    And, for the record, I was speaking English. You should be more polite to people whose help you are asking for.
     
  12. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #12

    Exactly:)
     
  13. swoosh0217 thread starter macrumors 6502a

    swoosh0217

    Joined:
    Nov 20, 2007
    Location:
    NW
    #13
    Im sorry I didnt mean to be rude... Just frustrated with Apple! Grrrrrr

    I just didnt know the term and lingos about the "Saurik File server" and how the "make my life simple" came out of Cydia. Thats what I meant by speak English please. Again, Im sorry if I offended anyone...

    I think Im screwed for now but I do know one thing... I was able to put my phone in DFU mode a few times and ran Redsnow 9.0 succesfully. The problem was when it boots, it doesnt get passed the Apple logo..
     
  14. swoosh0217 thread starter macrumors 6502a

    swoosh0217

    Joined:
    Nov 20, 2007
    Location:
    NW
    #14
    OMG!!!!!!! I was able to do the Saurik file server and now my phone is unlock and jailbroken again!

    Thanks for everyones help!

    I didnt even get the 1015 error when restoring back to 3.1.2 FW. I just restored and I use Blackra1n to jailbreak and download
     
  15. thelatinist macrumors 603

    thelatinist

    Joined:
    Aug 15, 2009
    Location:
    Connecticut, USA
    #15
    Congratulations! No, you won't get a 1015 error if you are restoring to the same version of the firmware that's currently on your phone and your baseband matches your firmware.
     
  16. Gavbo macrumors member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    #16
    Hi Swoosh0217, can you kindly advise how did you restore the phone back to normal, as my 3gs is currently stuck in DFU (nothing on display) mode and I refuse to press the official restore button to 3.1.3.

    Regards
     
  17. dhlizard macrumors G4

    dhlizard

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    The Jailbreak Community
    #17
    You must have 3.1.2 SHSH saved, 3.1.3 SHSH will not work

    http://www.saurik.com/id/12
     

Share This Page