iPad sub-process /usr/bin/dpkg errors installing any app in Cydia

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by Coleman2010, Apr 2, 2013.

  1. Coleman2010, Apr 2, 2013
    Last edited: Apr 2, 2013

    Coleman2010 macrumors 68000

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Location:
    NYC
    #1
    My cydia isn't working properly. I can't install any apps. I get a dpkg error and the install stops.

    My iPad is jailbroken with 6.1.2. Would rerunning evasi0n on top of the current cydia install reinstall the cydia app? Or will that risk blowing up the entire jailbreak?
     
  2. Han Solo 1 macrumors 6502

    Joined:
    Mar 12, 2013
    #2
    Are you letting Cydia load all packages and sources before you try? Try killing all apps first, then reboot, then try again. Let Cydia load all its crap before you do ANYTHING, then try again.
     
  3. TriJetHero macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #3
    Re-running evasi0n is NOT a good idea.

    First try what Han Solo 1 suggested, if that does not help you can re-install Cydia in other ways.
     
  4. Coleman2010 thread starter macrumors 68000

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Location:
    NYC
    #4
    Thank you both for the response. What other ways are there to reinstall Cydia?
     
  5. TriJetHero macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #5
    Donwload the .deb file and install with iFile or reset Cydia.


    Cydia reset:
    Navigate to /private/etc/apt/sources.list.d

    Delete the file "cydia.list"

    Navigate to /var/lib/apt/lists

    Delete all of the files in this folder except the one called "lock"

    Navigate to /var/lib/apt/lists/partial

    Delete all of the files in this folder

    Navigate to /var/lib/cydia

    Delete the file "metadata.plist"

    Restart Cydia. You should be at the first screen you saw when you first started Cydia: What kind of user are you? Make your selection and Cydia will re-generate the default sources.
     
  6. Coleman2010, Apr 2, 2013
    Last edited: Apr 2, 2013

    Coleman2010 thread starter macrumors 68000

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Location:
    NYC
    #6
    I setup as a regular user. not an expert user.

    After reloading cydia will I have to read all of my sources and reinstall my apps? Will they over write them if they are already there?
     
  7. Coleman2010 thread starter macrumors 68000

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Location:
    NYC
    #7
    I did the above and it did reset my cydia back to default. But whenever I try to install an app I get an error. I took a screen capture of the error message I am getting.
     

    Attached Files:

  8. TriJetHero macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
  9. kalirob99 macrumors 68000

    kalirob99

    Joined:
    Dec 24, 2008
    Location:
    California
    #9
    Agreed, I've had a similar issue when installing a large amount of packages at once.
    Doing them in smaller groups fixed the issue.
     
  10. Coleman2010 thread starter macrumors 68000

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Location:
    NYC
    #10
    I am trying individual packages. It looks as if every package requires dpkg to run and dpkg is incomplete or messed up.

    Is there away to reinstall dpkg?
     
  11. Coleman2010 thread starter macrumors 68000

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Location:
    NYC
    #11
    I fixed it. I used iFile and copied all of the dpkg related files from my jailbroken iPhone and replaced them in the same directory on the iPad.

    dpkg
    dpkg-deb
    dpkg-name
    dpkg-query
    dpkg-split
    dpkg-trigger

    I had to reset the permissions after copied them over as follows:

    Ownership:
    Owner: root
    Group_ wheel

    Acess Permissions
    User: Read, Execute
    Group: Read, Execute
    World: Read, Execute

    After that I'm golden! I can install and remove cydia apps. :p
     
  12. niceguy1430 macrumors newbie

    Joined:
    Jun 20, 2012
    #12
    Good for you, I did exactly what u did and saved my JB too, tks to u and all others
     
  13. Coleman2010 thread starter macrumors 68000

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Location:
    NYC
    #13
    You're welcome
     
  14. Nigel zahra macrumors newbie

    Joined:
    Jun 17, 2013
    #14
    Hi I have a problem and wanted to know if you can help me.....my cydia tweaks are not showing in the settings and I can not edit them.is there a cydia tweak or something to let me make them show on the home screen without using the settings?
    ....thanks
     
  15. darricksailo macrumors 601

    darricksailo

    Joined:
    Dec 18, 2012
    #15
    Try reinstalling your tweaks?
     
  16. Nigel zahra macrumors newbie

    Joined:
    Jun 17, 2013
    #16
    The problem is they all work they just don't show in the settings because last time I turned them on from the settings,but now they're all gone so I think if I reinstall them they won't be in settings and I can't turn them on :( ?!? Help please
     
  17. darricksailo macrumors 601

    darricksailo

    Joined:
    Dec 18, 2012
    #17
    It's worth a try to reinstall. It won't remove your current settings with the tweaks as long as you didn't delete their respect .plist files
     
  18. Nigel zahra macrumors newbie

    Joined:
    Jun 17, 2013
    #18
    Hey dude I reseted two of my tweaks but nothing happens they just installed they still work but they're not in the settings :(
     
  19. darricksailo macrumors 601

    darricksailo

    Joined:
    Dec 18, 2012
    #19
    What was the last few tweaks you remember installing before this problem occurred? Try uninstalling those
     
  20. Nigel zahra macrumors newbie

    Joined:
    Jun 17, 2013
    #20
    Hey man I came up with a good idea tell me what you think.i wrote down all my tweaks and sources and now I will restore my phone and jailbreak it again to get it good as new and download the tweaks again....what do you think
     
  21. darricksailo macrumors 601

    darricksailo

    Joined:
    Dec 18, 2012
    #21
    Depending on what device you have, you may not have the option to restore to a jailbreakable version

    What kind of device do you have?
     
  22. chunmngm macrumors newbie

    Joined:
    Jan 30, 2014
    #22
    How do i do this... im getting the same error..
     
  23. darricksailo macrumors 601

    darricksailo

    Joined:
    Dec 18, 2012
    #23
    Are you able to reinstall Debian packager in cydia?
     
  24. Coleman2010 thread starter macrumors 68000

    Joined:
    Oct 9, 2010
    Location:
    NYC
    #24
    I used iFile and downloaded those files to my computer then uploaded them to the same directory on my other device. I then set the permissions on each file I uploaded as show in my above post. It worked.
     
  25. LycanNyc macrumors newbie

    Joined:
    Feb 24, 2009
    Location:
    NYC
    #25
    my cydia keeps crashing/closed after this
     

Share This Page