Subtitles in DVD Studio Pro

Discussion in 'Digital Video' started by wizwaz3, Apr 13, 2007.

  1. wizwaz3 macrumors 6502a

    wizwaz3

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Location:
    Northern Arizona
    #1
    I have a slight problem. I can't figure out how to disable the subtitles from automatically showing. Does anyone on here know how?

    Also, how do I change the volume of audio in the menu?

    Any help is appreciated! :)
     
  2. artalliance macrumors 6502

    Joined:
    Feb 28, 2005
    Location:
    In the cool neighborhood of LA
    #2
    A) you need to write a script for subtitles on/off and link it to the play movie button. just google "subtitle script DVD Studio Pro" and you find ton of tutorials.

    B) Audio - had the same problem last week. To my knowledge, you need to do the volume adjustment in an external editor (e.g. FCP) and then re-import that asset. Stinks.
     
  3. artalliance macrumors 6502

    Joined:
    Feb 28, 2005
    Location:
    In the cool neighborhood of LA
  4. wizwaz3 thread starter macrumors 6502a

    wizwaz3

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Location:
    Northern Arizona
    #4
    I was able to make the subtitles, and they work perfectly, but I was wondering what I have to do so they don't show up automatically when I pop in the DVD. I want the subtitles to be there if I want them, not just, they always show. You know? When I play the movie, I want them off, but be able to select them if I want. Sorry I wasn't clear.:eek:
     
  5. artalliance macrumors 6502

    Joined:
    Feb 28, 2005
    Location:
    In the cool neighborhood of LA
    #5
    That's exactly what I am talking about :p
    You need a SCRIPT that tells the DVD when to switch the subtitles on and off. Plus a resume function.
    Follow that link - it will explain it all. Good luck!
     
  6. wizwaz3 thread starter macrumors 6502a

    wizwaz3

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Location:
    Northern Arizona
    #6
    Sorry, I thought you were directing me to a tutorial on how to add subtitles.:eek:
    I feel dumb! lol
     
  7. artalliance macrumors 6502

    Joined:
    Feb 28, 2005
    Location:
    In the cool neighborhood of LA
    #7
    no worries.
    and keep that site bookmarked. it's a great reference for scripting.
    scripting is something, unless you do it everday, you will have to look up each and every time ;)
     
  8. wizwaz3 thread starter macrumors 6502a

    wizwaz3

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Location:
    Northern Arizona
    #8
    Thanks so much! Sure thing, might even put it on the bookmark bar! lol :)
     
  9. maximir macrumors newbie

    Joined:
    Mar 26, 2011
    #9
    How to enable subtitles SWITCH OFF

    Make sure that you do not have the "Force Display" option enabled. If you do, select one of the subtitles in the track. Then, in the Inspector palette, uncheck the Force Display checkbox and hit the "Apply to Stream" button to disable forced display on all of the subtitles in the stream.
     
  10. simsaladimbamba

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Location:
    located
    #10
    How did you come upon this thread from four years, and what was the reason to resurrect it?
     

Share This Page