Super slow airport express -- to old?

Discussion in 'Mac Accessories' started by jpcody, Apr 28, 2009.

  1. jpcody macrumors newbie

    Joined:
    Apr 21, 2008
    #1
    So I've got an Airport Express, which has treated me in a lovely manner, despite some initial hiccups. I've had it for 4 years now, and the past few days, it has started really slowing to molasses.

    For example, speedtest.net confirmed my suspicions that it's super slow, revealing a download speed of .84Mb/s and upload of .19Mb/s and pings at 1417ms. A secondary test was a hair speedier at 1.31Mb/s and .03Mb/s and a ping of 1917ms.

    Some troubleshooting I've tried:

    • Reset the modem
    • Reset the router
    • Test a direct connection, which was around 50x faster
    • Use iStumbler to check the channels of other networks
    • Check different channels

    Am I missing something? Has my AE just crapped out on me after our long relationship?
     
  2. Shake 'n' Bake macrumors 68020

    Shake 'n' Bake

    Joined:
    Mar 2, 2009
    Location:
    Albany
    #2
    It is just old. Get an AirPort Extreme or comparable wireless router.
     
  3. nielsll macrumors newbie

    Joined:
    Nov 4, 2007
  4. rgarjr macrumors 603

    rgarjr

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Location:
    Southern Cal
    #4
    Get yourself one of those new Extreme's with simultaneous dual band.
     
  5. waw74 macrumors 68030

    Joined:
    May 27, 2008
    #5
    you could try re-flashing the firmware, and then setting it up again, might help might not, but at least you'd only be out 10 minutes of time.
     

Share This Page