Swapping out my iMac for the 2010 version?

Discussion in 'iMac' started by SpitUK, Oct 19, 2010.

  1. SpitUK macrumors 6502

    Joined:
    Mar 5, 2010
    #1
    I am going to change my 2009 27" i7 imac for the 2010 version.

    Do I have to reinstall everything or can you clone the drive? The hardware is slightly different so will it mess it up?

    I am also going to pimp this one with an SSD, 16Gb and 2Tb drive.
     
  2. Hellhammer Moderator

    Hellhammer

    Staff Member

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Location:
    Finland
  3. Paulywauly macrumors 6502a

    Paulywauly

    Joined:
    Sep 26, 2009
    Location:
    Durham, UK
    #3
    Or if you have an external drive you could use Carbon Copy Cloner?
     
  4. SpitUK thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Mar 5, 2010
    #4
    Thanks guys. I had not realised that you could use migration assistant to transfer the applications as well. This is my first mac ;)

    So when I get my new imac and upgrade it to a 120Gb SSD and a 2Tb second drive can I use migration assistant to put all my settings and applications on the SSD and the the rest of my media, photos etc on the 2Tb disk?
     
  5. Hellhammer Moderator

    Hellhammer

    Staff Member

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Location:
    Finland
    #5
    You can use MA to transfer apps and stuff to the SSD but I would transfer photos etc manually because otherwise they end up going to the SSD I think.
     
  6. SpitUK thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Mar 5, 2010
    #6
    OK, great. That would make sense and be easier.
     

Share This Page