Sync issues

Discussion in 'Apple Music, Apple Pay, iCloud, Apple Services' started by Shotglass, Jul 18, 2008.

  1. Shotglass macrumors 65816

    Shotglass

    Joined:
    Feb 4, 2006
    #1
    Everything is perfect, I only have three problems:

    1 - Mail - solved
    I have a few mailboxes inside Mail.app that I file my mails into. This way my inbox is nice and clean. I have IMAP syncing turned on, so everything should be fine. When I log into me.com, I see an empty inbox, but no mailboxes.


    2 - Calendar - solved
    Everything syncs, but the appointment times are all wrong on the web. iCal has everything the way it should be, but MobileMe messes up the start points, end points and so on. Could this be because I changed the end of day settings in iCal? Not sure.


    2.1 - Calendar pushing
    I replaced some events online, only to find out days later that in iCal, everything was still the way it was before I did that. So apparently, MobileMe didn't push anything anywhere.

    3 - Web Galleries
    Publishing an event in iPhoto and uploading pictures inside MobileMe isn't the same thing, apparently. When I delete an album online, I have to delete it inside iPhoto, too. Also, when I set up an album online and add pictures to it, the gallery doesn't show up in iPhoto. Is that even a bug, or just the way it works?

    These are the only issues, but as you can imagine, they make the whole thing quite annoying to use.
     
  2. Shotglass thread starter macrumors 65816

    Shotglass

    Joined:
    Feb 4, 2006
  3. alFR macrumors 68020

    Joined:
    Aug 10, 2006
    #3
    Dunno about the other 2 (don't use Me mail and not played with the galleries yet) but:

    Turn on time zone support in the calendar options > advanced on the website.
     
  4. TXCraig macrumors 6502a

    TXCraig

    Joined:
    Jul 2, 2007
    Location:
    Houston, TX
    #4
    I guess 'perfect' is different for different people!
     
  5. Shotglass thread starter macrumors 65816

    Shotglass

    Joined:
    Feb 4, 2006
    #5
    The 'perfect' was in reference to the screams of pain all over the internet lately. I had to hear from Gizmodo that there had actually been server problems with MobileMe. Everything worked fine for me right from the start.

    alFR - Thanks a bunch, issue 2 is solved now. Woohoo!
     
  6. dquattlebum macrumors member

    Joined:
    Jul 14, 2008
    Location:
    Sacramento,CA
    #6
    Did you create the folders in the me.com interface?

    I'm in the trial right now, but when I signed up for it I created the folders in the me.com interface and when I setup my mail.app on my mac it synced up and showed the folders I created on my me.com interface...
     
  7. mrtune macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 23, 2007
    #7
    When you created the mailboxes in mail.app, did you set the location to "on my mac" or your mobileme account?

    If it's set to on my mac, it will not sync with mobileme. If you set it to your mobileme account, it'll sync.
     
  8. Shotglass thread starter macrumors 65816

    Shotglass

    Joined:
    Feb 4, 2006
    #8
    I set the mailboxes to "on my Mac", so that's probably what's causing that. Is there any way to change their location on the fly, preserving their content and everything?
     
  9. jimleszczynski macrumors regular

    jimleszczynski

    Joined:
    Jan 19, 2008
    Location:
    Mount Pleasant, MI
    #9
    I too have been having problems with Mobile Me, for instance I cannot publish an iWeb or Photo Gallery. I believe that they systems are down. Earlier I read they were having problems again.. We will see apparently...

    Will be nice when they get all the quarks worked out!
     
  10. Shotglass thread starter macrumors 65816

    Shotglass

    Joined:
    Feb 4, 2006
    #10
    Another issue: I added a few events to MobileMe Calendar online, and a couple of days later, when I opened iCal, they weren't there. Doesn't sound like push to me.
     

Share This Page