Synology DSVideo not working TVOS12

verdejt

macrumors 6502
Original poster
Jul 19, 2011
358
99
Central Florida
Just upgraded to TVOS12 and now my DSVideo app fails to play movies at all. I get all the menus and such but when I select play all I get is a black screen yet the same movie plays fine with VLC. So I know it has to do with the app. Anybody else have this issue?
 

interstella

macrumors regular
Sep 29, 2013
190
83
Suffolk, England
Same here! I'm using a DS215j. All my videos play ok with Plex but after reading your post I tried DSVideo and, like you, I just get a black screen. Looks like Synology need to update the app.
 

verdejt

macrumors 6502
Original poster
Jul 19, 2011
358
99
Central Florida
If you wait long enough the movie eventually does start to play. It just takes a long time. I'm so used to it being instant that waiting a measly 2-5 minutes is actually very painful. I hope they update it soon. BTW its the same of IOS12 as well. I have a DS415Play
 

drebinch

macrumors newbie
Oct 26, 2018
2
0
There seems to be the same issue with the synology video app on all ios devices since ios12.. I am having this issue with my family's ipads, and iphones. Like you said waiting means the video starts, but it is way too long to wait. I have tried with the Beta of 12.1, and there seems to be an improvement.
 
Last edited:

deaglecat

macrumors 6502
Mar 9, 2012
453
245
I use DS file in preference to DS Video... but on an ipad. I find it unstable though.. but it always was.
 
Register on MacRumors! This sidebar will go away, and you'll see fewer ads.