T-Mobile LTE Speeds

Discussion in 'Alternatives to iOS and iOS Devices' started by iPhonemaster5S, Jul 27, 2013.

  1. iPhonemaster5S, Jul 27, 2013
    Last edited: Jul 28, 2013

    iPhonemaster5S macrumors 6502

    iPhonemaster5S

    Joined:
    Oct 10, 2011
    Location:
    Colorado
    #1
    Here is mine
    [​IMG]

    This was in boulder and was really good. Curious to see what other people are getting, 4G isn't to bad either I'm usually getting around this

    [​IMG]
     
  2. T5BRICK macrumors 604

    T5BRICK

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Location:
    Oregon
    #2
    I'm not on T-Mobile, but it's going to depend on your location. I had 4-6Mb/s when I was on LTE in the more populated parts of South Dakota, Nebraska and Iowa, but when I got back home and went through Salem, OR I got a 62Mb/s download.
     
  3. iPhonemaster5S thread starter macrumors 6502

    iPhonemaster5S

    Joined:
    Oct 10, 2011
    Location:
    Colorado
    #3
    Well if your not on T-Mobile how is this relevant? What carrier were you using though AT&T? Obviously yes your location and how many people are on the network matter a lot I know this, I was just curious to see what other people have been getting. T-mobile announced that the average LTE speeds were between 10-20 Mbps and was just interested to see if people were getting faster or slower than the average.
     
  4. T5BRICK macrumors 604

    T5BRICK

    Joined:
    Aug 3, 2006
    Location:
    Oregon
    #4
    It's relevant because some people don't know that location matters.
     
  5. iPhonemaster5S thread starter macrumors 6502

    iPhonemaster5S

    Joined:
    Oct 10, 2011
    Location:
    Colorado
    #5
    I was thinking that most people on this forum would know that. Anyway anybody else see good speeds?
     
  6. JackieInCo macrumors 601

    Joined:
    Jul 18, 2013
    Location:
    Colorado
    #6
    I've ordered a T-Mobile sim for my Mini. I'm tired of AT&T. On AT&T here, it shows I have 4 bars. I switch of wifi and those bars turn to no service. Sometime the bars come back to give me edge.

    I get super fast speeds on T-Mobile and they announced that they turned on LTE here a few weeks ago. I should have my sim on Tuesday so I'll post back when I get it.
     
  7. tbayrgs macrumors 603

    tbayrgs

    Joined:
    Jul 5, 2009
    Location:
    Florida, USA
    #7
    Doesn't the icon in the top right corner of your first test indicate that you were on wifi?
     
  8. iPhonemaster5S thread starter macrumors 6502

    iPhonemaster5S

    Joined:
    Oct 10, 2011
    Location:
    Colorado
    #8
    Just a good idea when I fist got my T-mobile sim and put it in the reception sucked and I couldn't get any service in my house and I was seriously thinking I was ************ but the next day signal was perfect so I think it just needs time to get working properly.

    I must say though their LTE is not bad at all really and the 4G backup is pretty good being what it is. I do however miss AT&T's almost nationwide LTE coverage but considering I'm no longer throttled and have LTE most if the time where I am it's a pretty good value.

    It's LTE though not sure why that shows like that but when you looks at the carrier it shows T-Mobile so it was a LTE test.
     
  9. JackieInCo macrumors 601

    Joined:
    Jul 18, 2013
    Location:
    Colorado
    #9
    Thanks for the advice. I know this is the alternatives forum but I don't have any Android devices that are LTE capable on T-Mobile. The only device I have that will work is my iPad Mini so I figured it would be ok to post about here.
     
  10. sectime macrumors 6502a

    Joined:
    Jul 29, 2007
    #10
    Only if you are there, here Tmo is fine:rolleyes:
     
  11. iPhonemaster5S thread starter macrumors 6502

    iPhonemaster5S

    Joined:
    Oct 10, 2011
    Location:
    Colorado
    #11
    Oh yeah I think its fine if you post here what they really need to do is make a carrier sub forum, I have an android which is the only reason why I put it here.
     
  12. JackieInCo macrumors 601

    Joined:
    Jul 18, 2013
    Location:
    Colorado
    #12
    So I got my Nano sim Tuesday and called T-Mobile to activate the sim for use on my iPad Mini. Before it was even activated, LTE displayed full strength on my iPad.

    I am pretty pleased with the results. At my house, I get LTE on T-Mobile where I can't get LTE on AT&T.

    Since there is no carrier file support yet for the iPad, tethering is enabled.

    I did get one result where I got about 11Mbps down and 10Mbps up. Denver Post in their tests said they averaged about 20Mbps down.
     

    Attached Files:

  13. iPhonemaster5S thread starter macrumors 6502

    iPhonemaster5S

    Joined:
    Oct 10, 2011
    Location:
    Colorado
    #13
    That's good, my LTE test are usually in the mid 20's so you seem to be getting on par. I am surprised though that AT&T didn't have LTE at your house but tmobile does, normally its the opposite.
     

Share This Page