Tabs reloading in Safari - iPhone 6 Plus 8.0.2

Discussion in 'iOS 8' started by Ramon1990, Oct 8, 2014.

  1. Ramon1990 macrumors newbie

    Joined:
    Sep 13, 2014
    #1
    Nothing in the background but Safari can't cope with just two tabs - reloads everytime I switch them. Tried different sites no difference.

    Googled it and apparently it's being a major problem since 2012 especially in iPads so why doesn't cat quartering Apple address this bugging issue?

    Not fair. Any ideas? Does nerves...

    Apple? Hell yeah. All the way.

    Apple in 2014 standards?

    Trashhhhhhhhhhhhh....
     
  2. bkends35 macrumors 6502a

    bkends35

    Joined:
    Feb 24, 2013
    Location:
    USA
    #2
    Nothing you can do about it, 1gb of ram is the problem.
     
  3. Ramon1990 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Sep 13, 2014
    #3
    Apple couldn't figure that out?

    It's 21 century and people use multiple tabs you see...

    Shocking.

    Spent almost £1.2k on AppStore/iTunes and about £7k on iDevices. This is what I'm getting.

    Don't want to think about Android but Apple is pushing buttons here for the past 2 years...
     
  4. lepeos macrumors member

    Joined:
    Jan 12, 2012
    #4

    Hey this is Randy from AppleCare. We're sorry to hear about the problems you've been having. Tim (Cook) just wanted me to pass on a message that he's seen your post and he's going to get coding tonight and make sure the problem gets resolved by the morning. In his own words, "If more people would just explain how much money they'd spent on the company we'd get better at getting **** done." So thank you for bringing it to our attention.

    Thanks Ramon1990 and God Bless.
     
  5. afsnyder macrumors 65816

    Joined:
    Jan 7, 2014
    #5
    Not really. Samsungs and HTCs don't do any better with Android use of ram. Go look at the speed tests done by some website I forget. It shows how reloading doesn't affect workflow on iPhones as much as it does on Android.
     
  6. bkends35 macrumors 6502a

    bkends35

    Joined:
    Feb 24, 2013
    Location:
    USA
    #6
    I realize that, iOS is very efficient with RAM but 2gb wouldn't hurt.
     
  7. Apple blogger macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 28, 2013
    #7
    Well I'm
    On a 4S and I tried doing 2 tabs at once.. I found that when u shift 1st time , it reloads, but later on it never reloaded.. I am sure if it was a different website it would reload.. I'll write a bug report and send it..
     
  8. chekz0414 macrumors 6502a

    chekz0414

    Joined:
    Jul 3, 2011
    Location:
    FL
    #8
    The iPhone 4s has 512MB of RAM...
     
  9. nickdylan macrumors regular

    Joined:
    Mar 17, 2012
    #9
    My iPhone 6 can handle about 6-8 tabs without refreshing. Having to reload with only two tabs is very abnormal. You should try (in order) rebooting, resetting, or taking it to the Apple Store.
     
  10. EJ8 macrumors 6502a

    EJ8

    Joined:
    Oct 13, 2010
    #10
    Yup, Apple is Trashhhhhhhhhhhhh

    ...because your tabs reload.

    Welcome to the iPhone dude. It's annoying but not as much as an Android.
     
  11. Traverse macrumors 603

    Traverse

    Joined:
    Mar 11, 2013
    Location:
    Here
    #11
    This has already been discussed ad nauseam.

    It's come down to the argument between more RAM hardware or better software optimization. The fact that it has been fixed since iOS 7 leads me to believe it's a hardware issue.
     
  12. sanke1 macrumors 65816

    sanke1

    Joined:
    Nov 9, 2010
    #12
    The reason Apple did not add 2 GB RAM in iPhone 6 is clear that they want to milk the last drop out of this generation's 1 GB. They clearly knew that it is insufficient when making x64 architecture jump but they stuck to it.

    Now 2 GB in next years iPhone 6S would be a huge incentive for people to upgrade.
     
  13. g-7 macrumors 6502

    g-7

    Joined:
    Feb 14, 2006
    Location:
    Poland
    #13
    No. It's the lack of disk cache in Safari that is the problem.
     
  14. ionjohn macrumors 65816

    ionjohn

    Joined:
    Jun 5, 2013
    Location:
    Canada
    #14
    Apple is waiting on lpddr4, they could go from 1gb to 4gb in a single generation upgrade
     
  15. gardiboy macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 30, 2011
    #15
    Prob will laugh my toes off if that happens
     
  16. phillytim macrumors 6502a

    phillytim

    Joined:
    Aug 12, 2011
    Location:
    Philadelphia, PA
    #16
    Looks like there may be 2GB of RAM in the upcoming iPad Air 2; the hands-on use will then tell the tale of whether Safari tab reloads are a function of RAM size or not.
     
  17. dhlizard macrumors G4

    dhlizard

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    The Jailbreak Community
    #18
    ^^ lol ^^
     
  18. jonnyb098 macrumors 68020

    Joined:
    Nov 16, 2010
    Location:
    Michigan
    #19
    Glad I'm on the "S cycle" These new major updates every two years seem to always cause some giant issues.

    Thankfully they are going to finally put 2GB in the iPad Air. Love the excuse that it'll drain the battery faster......riiiiighhhhttttt.
     

Share This Page