Term-VT100 problems with 1.1.3

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by bbplayer5, Jan 26, 2008.

  1. bbplayer5 macrumors 68030

    Joined:
    Apr 13, 2007
    #1
    Anyone having a problem with the backspace key in terminal? It seems to act like a spacebar...
     
  2. brando88 macrumors 6502

    Joined:
    Nov 13, 2007
    #2
    Same problem here.... I had to exit like five times to get my last command right :)
     
  3. bbplayer5 thread starter macrumors 68030

    Joined:
    Apr 13, 2007
  4. brando88 macrumors 6502

    Joined:
    Nov 13, 2007
    #4
    There is a Terminal program via the Moyashi source, but I've never instaled it, and I'm not even positive that it is in english...
     
  5. ChaP0nS10 macrumors newbie

    Joined:
    Jan 27, 2008
    #5
    Regarding the Terminal BUG

    Though in the screen the backspace key doesnt seem to be working, in the background it is. Tried it out, and the same bug goes for the moyashi port.
    diparodi.

     
  6. metoo6000 macrumors regular

    Joined:
    Sep 18, 2007
    Location:
    London, UK
    #6
    That is not 1.1.3 issue.
    I am still on 1.1.2 but updated BSD subsystem to 2.0 version.
    I have a same backspace problem, and 'top' command has a problem.
    When I try 'top' then I see an error message regarding 'network'.
    Hope these issues are fixed soon.
     
  7. umeshpawar macrumors newbie

    Joined:
    Jan 27, 2008
    #7
    You are correct.
    Its not issue with 1.1.3.

    I have version 1.1.1 still I have same issue after installation of BSD Subsystem to 2.0 version.

    I have a same backspace problem, and 'top' command has a problem.
    When I try 'top' then I see an error message regarding 'network'.
    Hope these issues are fixed soon.

    Backspace problem is only with zsh shell of BSD Subsystem 2.0.
    Bash SHELL it works for me without any issue.

    Just type in bash on command prompt to get bash shell
    Problem with passwd and top commands.
     
  8. djearlybird macrumors regular

    Joined:
    Jul 3, 2007
    #8
    I just installed this and it is asking for a password, alpine isn't working, any suggestions?
     
  9. dmunkie macrumors newbie

    Joined:
    Jan 29, 2008
    #9
    I'm having the same issue. Term-vt100 is asking for a password. I've tried alpine and it doesn't work. Please help.
     
  10. boonleng macrumors regular

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Location:
    United States
    #10
    Me too! Hope the fix is out soon... or get term-vt100 to be compatible with bsd 2.0.
     
  11. vanc macrumors 6502

    Joined:
    Nov 21, 2007
    #11
    For the backspace issue, there is a simple fix. Please SSH to your phone or run term-vt100 directly on the phone and create a file ".profile" (without double quotes) in the /var/root directory. Simply put these two lines in and restart term-vt100 and you are good to go.

    TERM=ansi
    export TERM

    For the password issue, it's actually caused by the SUID not properly set. Please add this source (http://trejan.com/irepo) to installer and install the following package. First "SUID Lib Fix", then "Term-vt100 SUID fix".

    You will still be asked for a password. Simply type in alpine.
     
  12. boonleng macrumors regular

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Location:
    United States
    #12
    Got it and it works... I'm less terminal savvy but seems like all the fixes do are setting the permission to circumvent the limitation of user "mobile". Most of you can just ssh into the ipod and issues the following commands to get equivalent results.

    SUID Lib Fix:

    mkdir -p /usr/local/arm-apple-darwin/lib
    ln -sf /usr/lib/libgcc_s.1.dylib /usr/local/arm-apple-darwin/lib/libgcc_s.1.dylib

    Term-vt100 SUID fix:

    chmod +s /Applications/Term-vt100.app/Term-vt100
     
  13. Tscherno macrumors newbie

    Joined:
    Jan 31, 2008
    #13
    I installed the "SUID Lib Fix". After that everything stopped working!
    Every third-party-app besides the installer crashes after start.

    I tried to connect with SSH to fix the problem, but:
    dyld: Library not loaded: /usr/local/arm-apple-darwin/lib/libgcc_s.1.dylib
    Referenced from: /bin/ls
    Reason: no suitable image found. Did find:
    /usr/lib/libgcc_s.1.dylib: stat() failed with errno=62

    This happens with every Unix-command.

    My only hope is, that i can fix it with SCP. This seems to work.

    PLEASE CAN ANYBODY TELL ME HOW I CAN UNDO THE CHANGES FROM THAT F****** SUID LIB FIX?
     
  14. ClayMaster macrumors newbie

    Joined:
    Feb 7, 2008
    #14
    Can't find terminal definition...

    I have tried every posted solution to how to fix the "the cursor does not delete, it moves forward" problem.

    I am running BSD 2.0 on 1.1.3 JB with MobileTerminal (latest version of Term-vt100) build 206. I have patched the login problem and patched the SUID Lib and build 206 to address the login. However, when I type with the backspace it moves forward.

    When I try the TERM=ansi... export TERM solution (interactively or in the .profile) I get the same error... "Can't find terminal definition for..."

    Any suggestions?
     
  15. ClayMaster macrumors newbie

    Joined:
    Feb 7, 2008
    #15
    vt100 TERM problem due to BSD

    I discovered the solution to this issue by luck. Apparently after the "Official 1.1.3 Dev Team" JB upgrade the BSD system has to be re-installed. I tried installing an application that was dependent on the BSD and it indicated it was not installed.

    After re-installing, setting the TERM=ansi... export TERM solution solved the backspace issue with no errors.
     
  16. manosp macrumors newbie

    Joined:
    Mar 1, 2008
    #16
    Hi,

    is there a solution for the problems Tscherno mentioned?
    I did the same boonleng describes but now also get the error about
    dyld: Library not loaded: /usr/local/arm-apple-darwin/lib/libgcc_s.1.dylib

    I can't just remove the symlink because with mv or rm I get the same error :(

    any help appreciated
    Markus
     
  17. IxStyleZ macrumors newbie

    Joined:
    Sep 30, 2007
    Location:
    San Antonio, TX
    #17
    Sorry for reviving such an old thread, but i found a solution. For whatever reason u get the
    Code:
    Library not loaded: /usr/local/arm-apple-darwin/lib/libgcc_s.1.dylib
    error

    Open ssh, then type this in the terminal.

    ln -s /usr/lib/libgcc_s.1.dylib /usr/local/arm-apple-darwin/lib/libgcc_s.1.dylib

    this should fix it, no matter what the reason is. I used this bcuz once u install iSlsk it gives u this error.
     

Share This Page