Tethering won't work

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by cclloyd, Apr 11, 2012.

  1. cclloyd macrumors 68000

    cclloyd

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Location:
    Alpha Centauri A
    #1
    I use TetherMe to tether my phone.

    I turn on the hotspot, (on windows 7), it lists my phone under the available networks, and then it tries to connect but fails; it doesn't even prompt for a password. Doesn't even work with USB tethering.

    Any ideas?
     
  2. matbook101 macrumors 6502

    matbook101

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Location:
    In the secret land of Cupertino.
    #2
    I know, stop doing things that are against your carriers TOS.
     
  3. cclloyd thread starter macrumors 68000

    cclloyd

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Location:
    Alpha Centauri A
    #3
    I didn't post to just get replies from people like you. If you aren't going to help, don't post anything.
     
  4. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #4
    You have the latest itunes version installed on your computer?
    Did you test it out with other computers to see if its just that PC that cant connect or an issue with the phone?
     
  5. gotluck macrumors 603

    gotluck

    Joined:
    Dec 8, 2011
    Location:
    East Central Florida
    #5
    Yea I would think its more likely an issue with the computer rather than the phone.
     
  6. eclipse01 macrumors 68020

    eclipse01

    Joined:
    May 16, 2011
    Location:
    Eau Claire, WI
    #6
    I had something similar happen with mine in Win7

    for me I was able to connect (with limited connection), in which a quick fix would be to right click the wifi icon in the corner and troubleshoot network problems and that usually fixed it.

    with your problem make sure the right security is enabled, maybe go into your actual network "adapters" and remove your phone and try connecting again
     
  7. krewelement394 macrumors regular

    krewelement394

    Joined:
    Feb 14, 2008
    #7
    do you have to pay extra to use tetherme? as in, will you need to get a separate tethering plan or is this just like myfi?
     
  8. Arnezie macrumors 65816

    Arnezie

    Joined:
    Oct 10, 2011
    #8
    This is the hacks section , pretty much everything posted here goes against someone's TOS. But you already knew that
     
  9. matbook101 macrumors 6502

    matbook101

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Location:
    In the secret land of Cupertino.
    #9
    Seriously though, stop being cheap and cough up 20 bucks.
     
  10. cclloyd thread starter macrumors 68000

    cclloyd

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Location:
    Alpha Centauri A
    #10
    It's actually 40 a month on sprint. For that price I would just buy a hotspot, but I can't pay that.

    As for my iTunes version, I have 10.6.0.40

    Trying the windows troubleshooter now...

    Edit: That didn't work either. I noticed however that the blue status bar pops up on my iPhone occasionally saying that there is 1 connection.

    If it helps at all to know this, it doesn't even get to the point where it prompts me for the password.
     
  11. Arnezie macrumors 65816

    Arnezie

    Joined:
    Oct 10, 2011
  12. eclipse01 macrumors 68020

    eclipse01

    Joined:
    May 16, 2011
    Location:
    Eau Claire, WI
    #12
    And for what .1mb one day and .08 others and if you are lucky to live in a decent area you can get the average .600-.800

    Maybe if it was a steady 1.6mb it would be worth it, but for how spotty there 3g is, not really worth it to me either.
     
  13. cclloyd thread starter macrumors 68000

    cclloyd

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Location:
    Alpha Centauri A
    #13
    New update: I got it to work. I deleted the network settings for it that were known on Windows, and then tried again, it prompted for my pass, and now I'm connected, posting from the connection right now, even if the speeds are a bit slow.

    [​IMG]
     
  14. eclipse01 macrumors 68020

    eclipse01

    Joined:
    May 16, 2011
    Location:
    Eau Claire, WI
    #14
    So pretty much what I suggested :rolleyes:
     
  15. cclloyd thread starter macrumors 68000

    cclloyd

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Location:
    Alpha Centauri A
    #15
    Yea, although I just realized that. I thought your post only said to try the troubleshooter.
     
  16. gotluck macrumors 603

    gotluck

    Joined:
    Dec 8, 2011
    Location:
    East Central Florida
    #16
    a month... you pay for tethering? no thanks, ill use tetherme
     
  17. Dkorda macrumors 6502

    Joined:
    Mar 7, 2012
    #17
    Use MyWi, it's $20, now supports wifi sharing...
     
  18. cclloyd thread starter macrumors 68000

    cclloyd

    Joined:
    Oct 26, 2011
    Location:
    Alpha Centauri A
    #18
    I tried MyWi on a trial and that wouldn't work at all. I couldn't even get it to show up under the network list.
     

Share This Page