TF2 Performance Worse Than HL2 !!!!! UPDATED WITH FIX

Discussion in 'Mac and PC Games' started by EvillYoda, Jun 10, 2010.

  1. EvillYoda macrumors newbie

    Joined:
    Jun 8, 2010
    #1
    No matter what settings I use this game keeps bottoming out.... It slows to a crawl and I mean >10 fps!!! Completely unplayable. Works with High settings at native resolution on my windows 7 bootcamp !!! Come on Valve!!!
     
  2. Freakdahouse macrumors newbie

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Location:
    Portugal
    #2
    Yeah, same here. Very unplayable.
     
  3. EvillYoda thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 8, 2010
    #3
    Glad I'm not the only one. This is very disappointing. Ep1 and Ep2 ram really great on my system I was really excited.

    Please post if your having similar issues!!! Include your specs!
    I'm posting a link to this thread on the Steam forums.

    Valve will take a look and hopefully be able to see a trend and help us out.
     
  4. TRUCRACKER macrumors 6502

    TRUCRACKER

    Joined:
    May 31, 2010
    Location:
    VA
    #4
    Wow mine is downloading now but I am having issues with HL 2.
     
  5. DarkCloud2015 macrumors member

    DarkCloud2015

    Joined:
    Feb 27, 2010
    #5
    I've been able to run HL2 pretty smoothly, hopefully TF2 performance won't be too bad...
     
  6. aiqw9182 macrumors 65816

    Joined:
    Apr 22, 2010
  7. Cougarcat macrumors 604

    Joined:
    Sep 19, 2003
    #7
    I sure hope so. :eek:
     
  8. VPrime macrumors 68000

    VPrime

    Joined:
    Dec 19, 2008
    Location:
    London Ontario
    #8
    Runs terrible on my hackintosh as well.. I figured it was just because it is not a genuine apple.. But seems people are having issues with the game on other systems.
    I can run it fine at 1920x1080 with every thing set High/Very high and 8af/aa in windows.- Get around 50-60 fps constant
    OSX 10.6.3 I run it at 1360x760 (or even 1280x720) with no AA/Af and medium texture settings... I get about 30FPs and drops down to 15.
     
  9. zp3dd4 macrumors member

    Joined:
    Jun 21, 2009
    #9
    yeah same.. i'm on a macbook pro with the 9600.. I'm really hoping that 10.6.4 is going to change that immensely ..
     
  10. Dagless macrumors Core

    Dagless

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Location:
    Fighting to stay in the EU
    #10
    It's terrible for me. Portal was playable. If somehow my Bootcamp failed and could never work again then yea - I'd play Portal on OSX. The HL series and TF2 run quite badly at the moment.

    Funnily enough since the TF2 update earlier today my PC version is running a lot faster. I could even enable HDR and performance wasn't affected.
     
  11. EvillYoda thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 8, 2010
    #11
    UPDATE!!!!!

    Thanks to some help on the Steam forums and some tinkering I have come to a temporary fix!!!!

    Turn off AA
    Turn off Motion Blur
    Turn off Vertical Sync
    Turn off Color Correction

    IMPORTANT: Than Quit the game and re launch it!!!

    Right know there is a bug. If you change your settings and do not quit the game and re open it you will experience the slide show performance!!!

    Now running 40-90 FPS!!!!!
    Wont need the BootCamp Partition After ALL!!!!!!
     
  12. TRUCRACKER macrumors 6502

    TRUCRACKER

    Joined:
    May 31, 2010
    Location:
    VA
    #12
    Well you shouldn't have to turn off everything for the game to simply run smoothly.
     
  13. Darkpirate7 macrumors newbie

    Joined:
    Jun 10, 2010
    #13

    And I shouldn't have to change the density of my oil to make my car work in the winter time, but if i don't it won't run.

    some TF2 is better than none at all.
     
  14. EvillYoda thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 8, 2010
    #14
    This was with HIgh on almost everything else and native resolution so it still looks good. :)
     
  15. Rithem macrumors 6502

    Rithem

    Joined:
    Jun 29, 2008
    #15
    This is nice. I'd still rather play it on Windows since I don't like mouse acceleration :/
     
  16. aiqw9182 macrumors 65816

    Joined:
    Apr 22, 2010
    #16
  17. airwalke macrumors member

    Joined:
    Jul 11, 2004
    #17
    Well I'll be. I tried turning all those off before and thought it was the port -- but I never tried restarting the application. Everything's running smoothly except for a few hiccups in framerate during heavy battles. And this is with all the suggested settings except for those four. Almost runs as good as it does in Boot Camp now!
     
  18. Glueeater macrumors regular

    Joined:
    Jan 8, 2008
    #18
    Color correction used to cause a lot of issues in Windows. If I had to guess, it's what's wrong now…

    But turning off hte other stuff works too
     
  19. goMac macrumors 603

    Joined:
    Apr 15, 2004
    #19
    AA originally didn't run well on my machine. 10.6.4 fixed it. FYI.
     
  20. ShStylo macrumors member

    Joined:
    Jun 6, 2007
    #20
    10.6.4 is out?
     
  21. morningsong macrumors member

    morningsong

    Joined:
    Jan 19, 2010
    #21
    Not in my neck of the woods!
     
  22. iBookG4user macrumors 604

    iBookG4user

    Joined:
    Jun 27, 2006
    Location:
    Seattle, WA
    #22
    TF2 works fine on my early 2008 (non-unibody) MacBook Pro FWIW, the frame rate is very playable.
     
  23. Rithem macrumors 6502

    Rithem

    Joined:
    Jun 29, 2008
    #23
    Sweet. Good to hear
     
  24. pooryou macrumors 65816

    Joined:
    Sep 28, 2007
    #24
    If you are part of the Apple Developer program it is.
     
  25. ChrisN macrumors 65816

    ChrisN

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Location:
    Demarest, NJ
    #25
    Yeah mine works terrible too, but does anyone else's sound not work? Mine just stopped during the first game I played on OSX and it won't come back.

    ChrisN
     

Share This Page