The last backup could not be completed

Discussion in 'iOS 9' started by damonbus, Oct 1, 2015.

  1. damonbus macrumors member

    damonbus

    Joined:
    May 9, 2013
    Location:
    NY
    #1
    I just started getting the last backup could not be completed message when I try to backup to the cloud. Any ideas what could be wrong?
     
  2. kingdom23 macrumors regular

    Joined:
    Oct 31, 2011
    #2
    Been happening to me ever since iOS 9 update and even with latest update, still get the same message as you.
     
  3. jdag macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 15, 2012
  4. eagleglen, Oct 1, 2015
    Last edited: Oct 2, 2015

    eagleglen macrumors 6502a

    eagleglen

    Joined:
    Oct 2, 2009
    Location:
    San Diego, CA
    #4
    My backups have been failing about 75% of the time. I have to keep trying and it will get about 90% complete, hang there, and finally say it could not be completed. Eventually one will work however. Since upgrading to 9.0.2 it has been perfect. Took only 10 minutes and was done. These have all been initiated by me manually. Hopefully it will work automatically every 24 hours and I can have confidence in it the way I was before iOS 9.
     
  5. jdag macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 15, 2012
    #5
    Update...My backup was successful this morning...when I plugged in my phone it ran automatically. However, when I tried to manually run it again it failed.
     
  6. MiamiC70 macrumors regular

    Joined:
    Oct 16, 2011
    #6
    Had same issue.
    Solution for me was;
    1. Turn off iCloud backup on the phone
    2. Turn off apps that are backing up to cloud
    3. Restart phone
    4. delete backup on phone
    5. Restart phone
    6. rebackup to iCloud
    Worked fine after that
     
  7. jdag macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 15, 2012
    #7
    That did not work for me. I also tried logging out and back into iCloud...no luck.
     
  8. jdag macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 15, 2012
    #8
    My backup worked once, on 10/2, and not since (either automatically or manually).

    Has anyone called Apple support? If so, what did they have to say? I plan to call, but need to make the time.
     
  9. jdag macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 15, 2012
    #9
    I think mine is working now...here's what I did:

    1) Deleted the iCloud backup set and turned off iCloud backup on the iPhone.
    2) Backed up to computer via iTunes, then reset the iPhone and restored that backup.
    3) Turned iCloud backup on.

    That worked initially, but then on the 2nd backup attempt it failed. I then deleted some apps I don't use often and now the backup seems to be running properly.
     
  10. 3568358 macrumors 6502

    Joined:
    Jun 11, 2015
    Location:
    United States
    #10
    Go to Settings > General > Storage and iCloud Usage > UNDER ICLOUD SELECT Manage Storage > SELECT YOUR DEVICE > Scroll to Bottom > Select Delete Back Up!

    Then, plug in your phone to iTunes, and do a back up that way, this will transfer all of the Diagnostic Info that takes up a butt load of space on your device. Then, once this is done, try to do an iCloud back up.
     
  11. TRICKorDEVICE macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 20, 2014
    #11
    My wife's iPhone 6+ has the same issue (running 9.0.2). The other problem is that it says it cannot delete the old backup!

    Anyone else have this problem?
     
  12. 3568358 macrumors 6502

    Joined:
    Jun 11, 2015
    Location:
    United States
    #12
    If you have tried what i stated above, tell me and ill try to assist you from there.
     
  13. jdag macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 15, 2012
    #13
    I did have the problem with deleting the old backup as well. I found some instructions somewhere online, and then was able to delete the backup...

    1) Settings ---> iCloud ---> Storage ---> Manage Storage ---> select your phone ---> WAIT
    2) Do not go further until the Next Backup Size completely loads (this seems to be an important step)
    3) Once finished, click on Show All Apps
    4) Then scroll to the bottom and try deleting

    I don't want to say that this issue is widespread, but it certainly seems to be a problem for a good number of people. Once I finally got a "clean" backup running it seems to be stable. But it was a lot of trial and error.
     
  14. 3568358 macrumors 6502

    Joined:
    Jun 11, 2015
    Location:
    United States
    #14
    I do believe this will work! :) Lets hope this fixes your issues guys!
     
  15. TRICKorDEVICE macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 20, 2014
    #15

    We are temporarily without wifi. Once we're back online I'll try your tips!

    Thanks!
     

Share This Page