Time Capsule acting weird

Discussion in 'Mac Accessories' started by DukeVi, Mar 19, 2008.

  1. DukeVi macrumors newbie

    Joined:
    Mar 3, 2008
    Location:
    UC Davis
    #1
    Hello all,

    I'm doing first backup wirelessly on my TC...

    However, it failed and then I tried to continue my interrupted backup.

    As of now it seems like the rate of backing up is slower than 1 kbps....

    Is something wrong with my TC? (I'm using internet through TC and it works just fine)

    [​IMG]

    I'm hoping that it won't takes days or weeks to finish this initial backup T.T
     
  2. DukeVi thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 3, 2008
    Location:
    UC Davis
    #2
    It has been half an hour since its backing up and it finished 10 extra kb...
    :(
     
  3. WHM macrumors regular

    Joined:
    Feb 5, 2008
    Location:
    South
    #3
    First Back Up

    Your first back up should be using an ethernet cable from computer to the TC. First one takes a long time and it is the slowest. I cleaned my new MacBook Pro up and only had 50 GB and it took almost 3 hours.
     
  4. The Stig macrumors 6502a

    The Stig

    Joined:
    Nov 4, 2006
    Location:
    On the track
    #4
    Are you using wireless?

    Apple recommended doing you first backup wired.

    The Stig
     
  5. lasuther macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 13, 2004
    Location:
    Grand Haven, Michigan
    #5
    If you still have problems, you can delete everything off of Time Capsule and start again. I think you can erase it on the Preferences.
     
  6. themoonisdown09 macrumors 601

    themoonisdown09

    Joined:
    Nov 19, 2007
    Location:
    Georgia, USA
    #6
    Even though Apple recommends that you are wired for the initial backup, it should still go faster than 1 KB/s... at least I would hope so.
     

Share This Page