Time Capsule and Ethernet Connectivity issue with HP 3210

Discussion in 'Mac Accessories' started by Circle-Car, Mar 3, 2008.

  1. Circle-Car macrumors newbie

    Joined:
    Mar 3, 2008
    #1
    This is my first post on this site, so please forgive me if I am in the wrong spot. I am looking for some help on how to connect my wireless system. These are the items that I have. Comcast Cable Internet / Motorola Modem / Time Capsule 500GB / HP Photosmart 3210 AIO / 500 GB external HD.

    I have the cable coming into the house and running to the modem. An ethernet wire runs from the modem to the Time Capsule. I have anohter Ethernet running from the Time Capsule to the Printer. I then want to run a usb cable from Time Capsule to the External 500GB.

    Here is my problem. I cannot print to with the Ethernet connection. When I connect a USB from Time Capsule to the printer, it works. Why won't it work with the Ethernet cable. If I am able to get the Ethernet connectiong working, that leaves open the USB slot to connect my external HD. Any suggestions on what to do. I am lost. Thanks in advance for any help you can provide.
     
  2. DJAKO macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Location:
    Michigan
    #2
    Not sure about the ethernet printing and why it's not working. But in the meantime you can always connect a usb hub to Time Capsule and then connect both your external HD and printer to it.
     
  3. aristobrat macrumors G4

    Joined:
    Oct 14, 2005
    #3
    When you have the printer hooked up to the network via Ethernet, wouldn't you need to go into the Printers area on your Mac and "re-add" the printer, but this time as a network printer? The printer that you have currently setup in the Printers area is setup for USB, right? I don't think your Mac has any way to know that the printer is now a network printer unless you do that.
     
  4. hoffman99 macrumors member

    hoffman99

    Joined:
    Sep 1, 2007
    Location:
    michigan
    #4
    thanks


    Thank you aristobrat, I had the same problem with my HP printer hooked up to my USB TC. Then I read your post and my now problem is fixed.
     

Share This Page