Time Capsule Partition Question

Discussion in 'Mac Accessories' started by Volkswagen04, Feb 2, 2014.

  1. Volkswagen04 macrumors newbie

    Joined:
    Jan 19, 2014
    Location:
    SLC, UT
    #1
    Hello Everyone,

    Long time reader, first time poster.

    I have had a 500GB time capsule for over a year (no warranty). My hard drive crashed on my time capsule and I got a 3TB HD for around $100 dollars. I already I have Time Capsule in pieces and I need to format my new hard drive so that it has the 2 small, hidden partitions and obviously the main one. I was wondering if there was a write-up on how to partition for the two smaller ones (I am guessing that they are needed for the software to work)?

    Thanks in advance
     
  2. Intell macrumors P6

    Intell

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    Inside
    #2
    I think you can just put in the new one and properly format it through Airport Utility.
     
  3. Volkswagen04 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 19, 2014
    Location:
    SLC, UT
    #3
    I see an option to erase the disk but I don't know that if that partitions it with those hidden partitions.
     
  4. ElectronGuru macrumors 65816

    Joined:
    Sep 5, 2013
    Location:
    Oregon, USA
    #4
    This question was popular when the time capsule first came out. I seem to recall the answer was to partition the drive before installation, hooked directly to the Mac.
     
  5. Intell macrumors P6

    Intell

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Location:
    Inside
    #5
    Erase disk would be the option that would correctly repartition the drive.
     
  6. Weaselboy Moderator

    Weaselboy

    Staff Member

    Joined:
    Jan 23, 2005
    Location:
    California
    #6
    I found this older walkthru and they say they just popped the disk in straight from the package and the TC formatted the disk all on its own. I don't think you need to do anything before installation. That is what I recall from old forum posts here also.

     

Share This Page