Time Capsule Problem

Discussion in 'Mac Accessories' started by DoogieWoogie, Aug 20, 2008.

  1. DoogieWoogie macrumors member

    Joined:
    Nov 19, 2005
    Location:
    Glasgow, Scotland
    #1
    Need help with my time capsule set up. everything is fine until i give it a wireless password and restart it, it "disappears" from Airport Utility. I then need to reset it.
     
  2. akchang macrumors newbie

    Joined:
    Aug 18, 2008
    #2
    When you first set the TC are you connected to it wirelessly or through an ethernet cable?
     
  3. DoogieWoogie thread starter macrumors member

    Joined:
    Nov 19, 2005
    Location:
    Glasgow, Scotland
    #3
    I first set it up through the ethernet and then I turned it to wireless. Wireless works as long as I do not put a password on it, which isn't a good idea. As soon as I give it a password and I press update on airport utility it disappears from the menu and doesn't reappear.
     
  4. akchang macrumors newbie

    Joined:
    Aug 18, 2008
    #4
    When you reset it, are you doing a hard reset? You can always leave it connected with the ethernet until you get the wireless connected. Just so you can test it.

    Which password security are you using? I'm using WPA2 personal
     
  5. DoogieWoogie thread starter macrumors member

    Joined:
    Nov 19, 2005
    Location:
    Glasgow, Scotland
    #5
    I've solved the problem, sort of. i did have the TC connected to my airport express, i.e. "it was joined to a wireless network" (this way round didn't work) but it is now connected as "create a wireless network". it isn't ideal because i now have to locate the TC in place where i didn't want it but i suppose it will do.
     

Share This Page