Time Capsule RAID

Discussion in 'Mac Accessories' started by jjk454ss, Jan 10, 2009.

  1. jjk454ss macrumors 601

    jjk454ss

    Joined:
    Jul 10, 2008
    #1
    I don't know if this would be considered true RAID, but if i get a 500GB Time Capsule and plug in a 500GB USB Hard Drive, could i set it up like a RAID 1 array so I do have the extra security?
     
  2. milk242 macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 28, 2007
    #2
    you could just get a airport extreme and an external drive that does hardware raid. I don't think the time capsule has the capability to mirror its internal drive.
     
  3. skorpien macrumors 68020

    Joined:
    Jan 14, 2008
    #3
    No it can't. The only thing that a USB HDD attached to the Time Capsule can do, aside from being a wirelessly shared volume, is either back up the internal HDD of the TC or be used as a separate volume for Time Machine (in which case, the backup is built from scratch again).

    Do as milk242 suggested if you want a RAID1 config with AirDisk/Time Machine. Although it's not officially supported by Apple to use Time Machine via AirDisk using an AEBS, it will still work and will yield the same results as a Time Capsule.
     
  4. jjk454ss thread starter macrumors 601

    jjk454ss

    Joined:
    Jul 10, 2008
    #4
    OK, thanks. If it will backup the TC, that is fine. Can you set it to backup on its own like once a week or something like that?
     
  5. skorpien macrumors 68020

    Joined:
    Jan 14, 2008
    #5
    Unfortunately no, you have to do this manually. You can archive the TC's HDD by going into AirPort Utility > Manual Setup > Disks. Then make sure Time Capsule Disk is selected (default) and click Archive.
     
  6. jjk454ss thread starter macrumors 601

    jjk454ss

    Joined:
    Jul 10, 2008
    #6
    OK, thanks for the help.
     
  7. jjk454ss thread starter macrumors 601

    jjk454ss

    Joined:
    Jul 10, 2008
    #7
    This sounds like a decent way to go, thanks everyone for the responses.
     

Share This Page