Time Capsule

Discussion in 'MacBook Pro' started by CocoSS, Apr 11, 2012.

  1. CocoSS macrumors member

    Joined:
    Aug 30, 2011
    #1
    Hello all,

    I have the following scenario. Recently i gave up my pc for my MacbookPro. On my mac i have a 320 gb hdd which is insufficient for me. I am thinking buying a 2 TB TimeCapsule.

    Can i use my time capsule as an external hdd ?

    Can i acces data on my time capsule if i am not at home ?
     
  2. Macman45 macrumors demi-god

    Macman45

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Location:
    Somewhere Back In The Long Ago
    #2
    A Time Capsule is essentially designed as a backup device, but yes you can use it as an external HDD if you so wish...Maybe a better bet would be to consider A Raid solution?

    http://store.apple.com/uk/browse/home/shop_mac/mac_accessories/storage

    I have a 3TB Time Capsule which is used solely for backing up my 3 macs...AN iMac, MBP and MBA. Once set up, the process is automatic and is performed on a schedule you define. I have other external storage for archiving and storage leaving the TC to look after my backups.
     
  3. CocoSS thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 30, 2011
    #3
    I want to use it both for back-ups and as a hard disk. Because i travel a lot i need also to have acces to my stuff from all over the internet. I thinks this is possible with NAS or something like this.
     
  4. getz76 macrumors 6502a

    getz76

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Location:
    Hell, AL
    #4
    Something like a ReadyNAS from Netgear makes it pretty easy. The support network for their devices is fantastic (Netgear purchased Infrant a couple of years ago and kept most of the team intact).

    ReadyNAS Ultra 4 or ReadyNAS Duo. Both support Time Machine and can be relatively easily set up for remote access.
     
  5. AppChat macrumors regular

    Joined:
    Mar 10, 2012
    #5
    yes u can use it for both

    how doi know? cause i do LOL
     
  6. chisasba macrumors member

    Joined:
    Mar 2, 2012
  7. CocoSS thread starter macrumors member

    Joined:
    Aug 30, 2011
    #7
    Because i want to use it also at home as a powerful router. It is dual band so i think it's quick.
     
  8. getz76 macrumors 6502a

    getz76

    Joined:
    Jun 15, 2009
    Location:
    Hell, AL
    #8
    With the Time Capsule, make sure you bookmark this ifixit page. I have done this with three different Time Capsules.
     

Share This Page