Resolved Time Machine Backup Not Working

Discussion in 'OS X Mavericks (10.9)' started by Kyle2595, Oct 24, 2013.

  1. Kyle2595, Oct 24, 2013
    Last edited: Oct 24, 2013

    Kyle2595 macrumors newbie

    Joined:
    Oct 18, 2013
    #1
    Hi, I just installed Mavericks yesterday and I have everything running smoothly except for one thing. When I plug in my external hard drive to do a Time Machine backup, it just says "preparing backup" and never goes anywhere.

    Does anyone know how to solve this? Thanks.
     
  2. maflynn Moderator

    maflynn

    Staff Member

    Joined:
    May 3, 2009
    Location:
    Boston
    #2
    Give it time, because you upgraded the OS, its probably going to go through a full back up as opposed to an incremental one and that will take time to clean up enough space on the target disk and/or start indexing what to back up on the source.
     
  3. guitarman777 macrumors regular

    guitarman777

    Joined:
    Sep 15, 2005
    Location:
    Orlando, FL
    #3
    maflynn is spot on. It'll take a while, just let it run until it finishes. If it's 24 hours and it's still working, either you've got a lot of stuff on your hard drive, or something really is wrong.
     
  4. Kyle2595 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 18, 2013
    #4
    Ok, everything is working well now. Thank you for the help.
     
  5. Quackers macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 18, 2013
    Location:
    Manchester, UK
    #5
    Yep, my first backup after installing Mavericks was very slow to begin but completed ok.
     

Share This Page