Time Machine, stopping between 10-15 GB on initial backup

Discussion in 'macOS' started by bushfrog, Jan 20, 2008.

  1. bushfrog macrumors member

    Joined:
    Sep 23, 2006
    #1
    I have been trying to do the initial backup to my western digital hd with time time machine with no success, i have reformatted my drive, and partitioned in like the apple website says to do in GUID ... with no luck... i have also excluded the leopard backup volume from spotlight and tried numerous other things ..
    Looked in the system log just now and it appears when i get the problem there is the following log

    20/01/2008 22:44:21 kernel USBF: 2572.643 AppleUSBEHCI[0x553c000]::Found a transaction past the completion deadline on bus 0xfa, timing out! (Addr: 6, EP: 1)

    it says this multiple times , and im wondering if anyone knows what could be causing it
     
  2. bushfrog thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 23, 2006
    #2
    just to add

    Time machine has done the initial backup in the past successfully however it used get stuck on 'preparing' when doing the routine backups hence i reformatted drive etc ... its very frustrating !!!
     
  3. Maynerd macrumors regular

    Joined:
    Jan 4, 2007
    #3
    If it makes you feel any better, I can't get time machine to work with my External Seagate Freeagent 320GB hard drive. I spent hours yesterday trying to get it to work. I have no idea what the deal is. What is this spotlight thing you did? I would like to try that.
     
  4. grubber macrumors newbie

    Joined:
    Mar 7, 2005
    #4
    I am having the exact same problem with my FreeAgent Pro 500 GB. I plug my drive in so I can do a TimeMachine backup and it hangs... pulling down a lot of the OS until I just plain unplug the thing, and then Finder and the rest of the OS suddenly completes all the windows moves and alt-tabs and other things I tried to do.... its very frustrating.
     
  5. scruch macrumors member

    scruch

    Joined:
    Sep 21, 2007
    #5
    same problem, on a WD 1tb..

    AppleUSBEHCI[0x69fc000]::Found a transaction past the completion deadline on bus 0xfa, timing out!

    after 5 month of succesfull backups.. 2 day's ago it started to fail... i have checked twice with diskwarrior the usbHD, and Macintosh HD, no problem found..

    i have erased the backup , and started a new from scratch .. but now:

    AppleUSBEHCI[0x69fc000]::Found a transaction past the completion deadline on bus 0xfa, timing out!



    PS: macbook pro 2.2ghz 4gb ram, osx 10.5.5
     
  6. scruch macrumors member

    scruch

    Joined:
    Sep 21, 2007
    #6
    hi friends, i have fixed the problem! it was the USB-cable.

    So check twice usb-hub, and usb cables, because also if they work very fine, when you use TM they can have problem if they are not perfect.
    My usb cable was very good quality , but after 5 months... TM have started with the famous error. After cheking all software and disk .. the problem was identified in the cable!!!

    now all work fine.. finaly =)

    for italian users: http://www.macitynet.it/forum/showthread.php?p=1196320#post1196320
     

Share This Page