TO: COD/COD:UO owners with new intel machine!!!!!!!

Discussion in 'Mac and PC Games' started by Sotiri, Jun 27, 2008.

  1. Sotiri macrumors newbie

    Joined:
    Jun 15, 2008
    #1
    hello, i am writing to anyone that is a player of Call of Duty and Call of Duty:United Offensive. if you just bought a new Intel machine you probably are heart broken that you can't play these games under the 1.5 patches. I have spoken with Aspyr about this problem and they said it was because of the 1.5 patch being not compatible with the Intel machine. he also said that COD/UO is not even supported under Intel chips. well that is just FALSE. in fact it plays better under my 24"iMac than COD 2 does. anyway. I had many conversations with them about the fact that i don't know anyone that plays COD 2 because it just plain blows. and that we al still love to play united offensive. at any given time there are more people on UO servers than COD 2 servers. he agrees but says that because nobody else has complained about this that he can't get a development team to start work on any kind of patch update. SO... he recomended that I get as many people to go to aspyr's website and open up "tickets" ( support ) and tell them that you too want to play COD/UO on your intel and to please make a 1.5 patch that is compatible. so if you don't want to lose a great game I ask you to take 2 minutes of your time to do so. here is the link... you have to register first but that takes two seconds.

    http://support.aspyr.com/

    Thanks Folks, keep this great game alive!!!! they do listen. all he asks is more people to ask them to do it. !!!!
    :apple:
     
  2. KingYaba macrumors 68040

    KingYaba

    Joined:
    Aug 7, 2005
    Location:
    Up the irons
    #2
    Even though I have not played this game in quite some time, I was thinking about loading it on my notebook yesterday. I wrote them a letter as you requested.
     
  3. Sotiri thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 15, 2008
    #3
    Thanks KingYaba,

    Load it up...it's still great! :)

    maybe I'll see you there some day. SOTO
     
  4. KingYaba macrumors 68040

    KingYaba

    Joined:
    Aug 7, 2005
    Location:
    Up the irons
    #4
    Well I cheated a bit. I used my G4 machine and installed United Offensive on that computer's hard drive. I installed the patch and map updater on the G4 & then over my network I transferred the game to my Macbook Pro. Patch, UO map pack, and all. :cool: I have both 1.4 and 1.5.1 on my notebook in case I run into some glitches.
     
  5. Markovich macrumors newbie

    Joined:
    Jul 22, 2008
    Location:
    Central Ohio
    #5
    OK,

    I did the same thing. I came from a Dual G5 tower to a 24"Imac 2.8ghz.
    So, I had a friend install COD and UO on his G4 tower and run the updater. Then he copied all the files onto a DVD . I simply dragged them over to the appropriate locations and the game runs fine now.
    Disclaimer: I actually own the game and felt no obligation to buy the COD Deluxe pack which is already patched at 1.5. That should also run fine for those who are thinking about buying it.
     
  6. ChrisN macrumors 65816

    ChrisN

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Location:
    Demarest, NJ
    #6
    I play the game awesome game didnt read question sorry post too long. I know if you want to rollback to 1.41 theres a patch or something.
     
  7. KingYaba macrumors 68040

    KingYaba

    Joined:
    Aug 7, 2005
    Location:
    Up the irons
    #7
    I can roll it back? I don't understand what you're saying, Chris.
     
  8. ChrisN macrumors 65816

    ChrisN

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Location:
    Demarest, NJ
    #8
    Well on COD UO it was originally 1.41 then they released a patch probably for stability/glitch reasons so they made it 1.51 but since it was not mandatory some people still play 1.41. So say if you have people you like to play with at 1.41 and you are at 1.51 you can go back to 1.41 with this download :

    http://biohazardclan.com/modules.php?name=Downloads&cid=2
     
  9. KingYaba macrumors 68040

    KingYaba

    Joined:
    Aug 7, 2005
    Location:
    Up the irons
    #9
    Really don't want to register to download it... besides I have 1.4 installed.
     
  10. ChrisN macrumors 65816

    ChrisN

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Location:
    Demarest, NJ
    #10
    if you already have 1.41 then you can't go back to it so no use. If you want you can go to 1.51 with a patch just google COD UO 1.51 patch mac and you should find something. You can even get 1.41 and 1.51 on the same computer. If you wanna know just post and ill tell.

    ChrisN
     
  11. dustylense macrumors newbie

    Joined:
    Jul 29, 2008
    #11
    yes post hot to run 1.4 and 1.5 on intel mac

    Yes, please post your findings on running the 2 versions 1.4 and 1.5 on your mac
     
  12. ChrisN macrumors 65816

    ChrisN

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Location:
    Demarest, NJ
    #12
    Ok well you can do 2 things:
    1. Create 2 accounts on your computer and install cod uo on both, on one account upgrade to 1.51 and leave the other alone

    2. take you Call of Duty folder with the game in it and duplicate it
    on one folder make it Call of Duty UO 1.51 and then upgrade that one to 1.51. I really don't know if you have to upgrade the original or duplicate.

    ChrisN
     
  13. KingYaba macrumors 68040

    KingYaba

    Joined:
    Aug 7, 2005
    Location:
    Up the irons
    #13
    They both run the same. Which is poor to decent. Certainly playable just turn down the graphics.
     
  14. ChrisN macrumors 65816

    ChrisN

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Location:
    Demarest, NJ
    #14
    o they run the same, for me i get 80 fps on a good server and 40-50 on euro servers which is fine for me.

    ChrisN
     
  15. KarlHahn macrumors newbie

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Location:
    Texas
    #15
    ChrisN, you mentioned above a link to a "rollback patch". This particular patch is, however, a .exe file...which won't work with a mac. Are you aware of a way to roll back COD:UO 1.51 -> 1.4 on a mac?
     
  16. KingYaba macrumors 68040

    KingYaba

    Joined:
    Aug 7, 2005
    Location:
    Up the irons
  17. KarlHahn macrumors newbie

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Location:
    Texas
    #17
    Could you explain what you mean by this? My install CDs have 1.51 by default...I cannot install both versions, as such.
     
  18. KingYaba macrumors 68040

    KingYaba

    Joined:
    Aug 7, 2005
    Location:
    Up the irons
    #18
    My disks are 1.4 :eek: I didn't know they had updated ones.
     
  19. ChrisN macrumors 65816

    ChrisN

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Location:
    Demarest, NJ
    #19
    I'm sorry I really don't know, all of my friends play PC so thats what they keep telling me. Sorry but 1.41 only has like 200 servers anyway.

    ChrisN

    btw what names do all of you go by ingame
     
  20. Shadowspirit6 macrumors regular

    Joined:
    Apr 25, 2006
    #20
    I made a ticket as requested, i hope to see news for a patch to come!!!!
     
  21. shawnathan macrumors member

    shawnathan

    Joined:
    Mar 31, 2008
    #21
    Ticket opened. I adore this game.

    WDA*TS Secret Squirrel
     
  22. Megalulz, Aug 31, 2011
    Last edited: Aug 31, 2011

    Megalulz macrumors newbie

    Joined:
    Aug 31, 2011
    #22
    Need help!

    @KingYaba

    I sent you an email, please check it out when you get time, i need help with my uo, thanks
     

Share This Page