Torrents won't upload and seed. HELP.

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by boozer, Oct 15, 2008.

  1. boozer macrumors newbie

    Joined:
    Oct 15, 2008
    #1
    I have been using Transmission and have been d/l'ing & u/l'ing with no real problems until recently. My downloading remains the same however my seeds are now 0/0 and I cant upload anymore. Problem started right after i d/led my 1st torrent from a private site. I have been d/ling from mainly publics and 1 other private site with no problems. I decided to try out another private site and after d/ling it **BAM** No more seeding and uploading. F.Y.I. the site has loads of members so i dont think its the site.

    Did this site mess up my setting somehow because i heard some private sites require tweaking with the settings.

    PLEASE HELP me smart people. I am a dullard when it comes to this business.

    If nothing helps, should i just format and start fresh??Will that help?
     
  2. steinmann81 macrumors newbie

    Joined:
    Nov 15, 2008
    #2
    me too

    I guess there isn't anyone in the whole world smart enough to figure this out:(
     
  3. KingYaba macrumors 68040

    KingYaba

    Joined:
    Aug 7, 2005
    Location:
    Up the irons
    #3
    You aren't the first people to ask this question. There are so many variables as to what's causing your problems I really don't feel like going into all of them. First and foremost *always* check your router and firewall to make sure your connection isn't impeded. Forward the proper port(s) and turn off the firewall.

    Maybe your ISP is fed up with your constant bandwidth hogging? ;)
     
  4. sixt4 macrumors newbie

    Joined:
    Nov 21, 2008
    #4
    having the exact same problem, tried using multiple different clients.

    What.cd wont work
    StMusic wont work

    Libble does work

    :S
     
  5. theoldGP macrumors newbie

    Joined:
    Jan 17, 2009
    #5
    Same Exact Problem - Need a Solution Please!

    I've been having the same problem.
    Same circumstances too. It was fine with public torrents!
    But now right after I download the torrent all of my peers drop out when I try to seed. I checked my port forwarding and firewall settings. Everything is ok.
    I don't know what to do. My ratio is being ruined!
    Please if anyone finds a solution please please reply back.
     
  6. theoldGP macrumors newbie

    Joined:
    Jan 17, 2009
    #7
    Yeah, it's all connected. My port is definitely properly forwarded. Can anyone else help please?

    I'm very desperate. I need a good share ratio for the private torrent site I belong to!
     
  7. SminkyPinky macrumors newbie

    Joined:
    Aug 22, 2011
    #8
    Workaround

    For anyone googling this issue: I found a solution or rather a workaround.
    I reverted to older versions of Transmission, I had to go all the way back to 1.50 from 2.33, but after it started working there was no problem returning to the newest version, it kept seeding.
     
  8. jason221 macrumors 6502

    Joined:
    Jun 26, 2009
    #9
    Some trackers don't allow certain versions of torrent clients. Check the rules/FAQ and find the "allowed clients" list.
     
  9. saberahul macrumors 68040

    Joined:
    Nov 6, 2008
    Location:
    USA
    #10
    My problem was with the port, finally figured it out. Make sure the light next to the port is green - not sure why but some feel that red means its working and green means failed... (no comment)
     

Share This Page