Transfered to new computer HELP!

Discussion in 'macOS' started by bc008, Oct 4, 2007.

  1. bc008 macrumors 68000

    bc008

    Joined:
    Aug 6, 2007
    Location:
    Michigan
    #1
    using migration assistant.

    all my files have red crosses on them, and they say i dont have permission to open them.

    I can fix this by clicking on the file, and giving me permisson, but this will take forever! what can i do?


    also, the assistant didnt seem to transfer most of my songs, (i think the ones i purchased) any way i can move these via firewire?
     
  2. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #2
    Weird. It might be a good idea to start again and manually transfer your files. Migration Assistant is pretty buggy. In the meantime, you can change the permissions of a lot of files by moving up the directory to the folder that contains the files, and changing the permissions from there. Then apply the changes to all enclosed items. :)
     
  3. bc008 thread starter macrumors 68000

    bc008

    Joined:
    Aug 6, 2007
    Location:
    Michigan
    #3
    well, i finally got all my songs over, but had to manually search for them all and upload them into itunes :(

    but my videos wont move.. there on my computer, but cant play them.
    i see them but when i transfer them to itunes itunes quits.

    i cant even buy new videos, it charges me for it then itunes quits?
     
  4. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #4
    Okay, well I reckon this might be a case of reformatting and starting again. Migration Assistant is pretty dodgy. Next time around use it for your basic files but skip over settings and apps. :)
     
  5. bc008 thread starter macrumors 68000

    bc008

    Joined:
    Aug 6, 2007
    Location:
    Michigan
    #5
    would that really not make me be able to buy new videos?
     
  6. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #6
    Without knowing more background information it's difficult to say. :eek:
     
  7. bc008 thread starter macrumors 68000

    bc008

    Joined:
    Aug 6, 2007
    Location:
    Michigan
    #7
    hmm..
    this is about all i can tell you

    im transfering from an iMac aluminum 20" to a 2.16 GHz Macbook Pro.
    i didnt use migration assistant the second time i tried, i just booted one in firewire then transferred.

    its almost like my computer wont play any video from itunes, even videos purchased on the macbook pro
     

Share This Page