Transfering iMovie 09 projects and events to new computer

Discussion in 'Digital Video' started by madmatter23, Nov 29, 2009.

  1. madmatter23 macrumors newbie

    Joined:
    Mar 27, 2008
    #1
    I'm attempting to transfer all of my iMovie 09 projects and events from my old computer to a new one. However, the location of the iPhoto library has changed, and it is causing my movie clips to show up blank. Here are the specifics:

    The old computer currently stores its iPhoto library (which contains most of the source videos for my iMovie projects) on an external HD (~/Media). I've copied this iPhoto library to one of the new computer's two HDs (~/Media RAID) and option+clicked iPhoto to set the proper library association on the new machine. I've also copied all of the iMovie events and projects (~/User/madmatter23/Movies) to the new machine (~/User/madmatter23/Movies) in the same relative location.

    The trouble is that when I open iMovie and select a project, all of the clips that are sourced from my iPhoto library display an error stating "source missing." I am assuming this is because the iPhoto library is now located under a different file path, and I'm disappointed that setting the iPhoto library association did not compensate for this difference. Is there anyway to fix the associations? I still have my old computer, so I could export, consolidate, etc as need.

    Any help would be appreciated. Thank you!
     
  2. xStep macrumors 68000

    Joined:
    Jan 28, 2003
    Location:
    Less lost in L.A.
    #2
    I'm not aware of a way to redirect for the location of the files.

    Have you tried renaming ~/Media to ~/Old and ~/Media RAID to ~/Media?
     

Share This Page