Transferring ram

Discussion in 'Mac Pro' started by Derekchoi2, Oct 6, 2010.

  1. Derekchoi2 macrumors newbie

    Joined:
    Oct 6, 2010
    #1
    Hi all,
    I recently bought a 12-core Mac pro (Mid 2010), with 6gb of ram. I also own a 15" MacBook pro (mid 2009) with 8gb of ram. I would like to know if it is possible to transfer ram DIMMs from the MacBook pro to the Mac pro?

    Thanks in advance,
    Derek
     
  2. jaydentaku macrumors member

    Joined:
    Sep 28, 2010
    Location:
    Durham, UK
    #2
    Sorry, no, your laptops ram is a totally different shape to that used in the mac pro. :(
     
  3. SpookyLars macrumors 6502

    Joined:
    Jul 21, 2008
    Location:
    Poland
    #3
    No, it's not possible. MP and MBP uses different types of memory.
     
  4. Hellhammer Moderator

    Hellhammer

    Staff Member

    Joined:
    Dec 10, 2008
    Location:
    Finland
    #4
    The amount of pins is different. DDR3 SODIMMs (laptop) have 204 pins while DDR3 DIMMs (desktop) have 240 pins so it's physically impossible.
     
  5. Derekchoi2 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 6, 2010
  6. schulmaster macrumors member

    Joined:
    Aug 7, 2010
    #6
    Plus the MP uses Error Correction Code RAM. Not sure if it's required, but Apple only ships ECC ram with all Pros.
     
  7. WardC macrumors 68030

    WardC

    Joined:
    Oct 17, 2007
    Location:
    Fort Worth, TX
    #7
    Can't you see the difference?

    MacBook Pro RAM:

    [​IMG]

    Mac Pro RAM:

    [​IMG]

    Two totally different chips, it just wouldn't work at all.
     
  8. Derekchoi2 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 6, 2010
    #8
    Ughh okay then... Just didnt wanna spend money on more ram...
     

Share This Page