Transit Preferences

Discussion in 'iOS 9' started by Bbqthis, Aug 24, 2015.

  1. Bbqthis macrumors 6502a

    Bbqthis

    Joined:
    Apr 12, 2015
    Location:
    Bay Area, CA
    #1
    Is there a way to have transit directions select only bus routes or only train routes like you can in Google Maps? I have only tried transit directions on El Cap as my 4s running iOS 9 won't get any transit love.
     
  2. Mac-lover3 macrumors 6502

    Mac-lover3

    Joined:
    Dec 2, 2014
    Location:
    Belgium
    #2
    Well i tried to find it but I can't see the option to just choose one. But a thing about it. I my city (Brussels) we don't have transit so i looked in Germany but they say 'Berlin has it' but I'm able to take a train from Berlin to Hamburg.. so I think they are really working hard on it.
     
  3. Bbqthis thread starter macrumors 6502a

    Bbqthis

    Joined:
    Apr 12, 2015
    Location:
    Bay Area, CA
    #3
    Yeah I'm definitely a fan of it, I love how they actually show where specific stops are within a station or larger terminal. Much better than how Google handles it. Just wish it had that one feature! Let's all request it in feedback?
     
  4. AaronG123 macrumors regular

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Location:
    UK
  5. Bbqthis thread starter macrumors 6502a

    Bbqthis

    Joined:
    Apr 12, 2015
    Location:
    Bay Area, CA
    #5
    Ahhhh perfect. I didn't see any such option in Maps on El Cap, but I'm glad they're there for iOS!
     
  6. AaronG123 macrumors regular

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Location:
    UK
    #6
    Looks like the feature is also embedded into El Cap too but a little more hidden - Screenshot 2015-08-26 22.08.32.png
     
  7. Bbqthis thread starter macrumors 6502a

    Bbqthis

    Joined:
    Apr 12, 2015
    Location:
    Bay Area, CA
    #7
    BINGO. Alright then. I'm sold.
     
  8. seme332 macrumors regular

    seme332

    Joined:
    Oct 30, 2013
    Location:
    Berlin
    #8
    Does anyone know why the transit stuff doesn't show the specific time the next ride is leaving?

    Like, when I search for a connection and hit start, it tells me that I, for example, have to take Bus X. It also shows me that this bus is having an interval of like 10 minutes. But it doesn't show me when the next bus is leaving or the one I am supposed to take. :eek:... So I can't see how much time I have left? Am I just stupid or is this the most important thing they just left out? Every other German transit app does is just fine...
     
  9. Warbrain macrumors 603

    Warbrain

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Location:
    Chicago, IL
    #9
    All you lucky people with transit directions available to you.
     
  10. Bbqthis thread starter macrumors 6502a

    Bbqthis

    Joined:
    Apr 12, 2015
    Location:
    Bay Area, CA
    #10
    Chicago is a supported city!
     
  11. rorschach macrumors 68020

    rorschach

    Joined:
    Jul 27, 2003
    #11
    Hm. Maps shows specific departure times for the subway in NY, but not for the bus. And even with the subway, it still goes back and forth. Sometimes it shows specific times, sometimes not.

    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
     
  12. AaronG123 macrumors regular

    Joined:
    Aug 5, 2012
    Location:
    UK
    #12
    It looks like most of the time if you select a specific bus stop / tube stop it will show you live time - how ever if you are planning your transit maps doesn't always show live time and defaults to 'Ever X minutes'... How odd
     
  13. Warbrain macrumors 603

    Warbrain

    Joined:
    Jun 28, 2004
    Location:
    Chicago, IL
    #13
    It will be but currently isn't.
     

Share This Page