Transparency

Discussion in 'macOS' started by shuurajou, Oct 28, 2007.

  1. shuurajou macrumors regular

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Location:
    Bristol, England.
    #1
    Hi All,

    I can find no options to enable Transparency in Leopard. My task bar is just white at the moment.

    Thanks for any assistance.

    A spotlight search for 'transparent' or 'transparency' yields no results and neither does the same come up with any results in Finder.
     
  2. dr_lha macrumors 68000

    Joined:
    Oct 8, 2003
    #2
    Let me guess: You have a G4 based Mac? For some reason the menubar isn't transparent on a G4, which is odd because the menus are.
     
  3. shuurajou thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Location:
    Bristol, England.
    #3
    Hi,

    I own an iMac G5 (non-sight).

    Thanks.
     
  4. dr_lha macrumors 68000

    Joined:
    Oct 8, 2003
    #4
    Hmm.. OK. I've not tried Leopard on a G5 based Mac so I'm not sure about menu transparency, but perhaps what I said above applies to all PPC Macs. Sadly as far as I can tell there is no option to turn it on or off.
     
  5. Wayfarer macrumors 65816

    Wayfarer

    Joined:
    Jun 15, 2007
    #5
  6. shuurajou thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jan 25, 2005
    Location:
    Bristol, England.
    #6
    Wayfarer, might be worth having it moved into this forum, as most people will consider ir a problem and as such will come into the OS X help & troubleshooting problem. I did a search for 'transparent' & 'transparency' in this forum before posting, and had your post been here, I would have found it.

    Just my thoughts to avoid further double posts.:cool:
     
  7. johnnyjibbs macrumors 68030

    johnnyjibbs

    Joined:
    Sep 18, 2003
    Location:
    London, UK
    #7
    I'm hoping that Tinkertool will provide that option, if Apple doesn't fix it. It seems like a major oversight to me.
     

Share This Page